• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Олена Зеленська презентувала україномовні аудіогіди в музеях Нідерландів

Перша леді України Олена Зеленська розповіла про українські аудіогіди, які запрацювали одразу у двох музейних закладах Нідерландів.

Так, аудіоекскурсія українською доступна в музеї Ешера (Escher in Het Paleis). Він розміщений у палаці Ланге Ворхаут, який був збудований у 1764 році. Мауріц Корнеліс Ешер (1898–1972) – видатний нідерландський художник-графік, відомий у всьому світі. Його роботи вирізняються незвичайним баченням світу та грою з логікою простору. У музеї представлено близько 120 робіт митця, що репрезентують майже весь його творчий шлях.

Україномовний аудіогід запрацював і в музеї Абрагама Бредіуса – великого нідерландського мистецтвознавця, дослідника архівів, публіциста, колекціонера й мецената. Серед експонатів музею є роботи таких відомих художників, як Рембрандт, Ян Стін, Аерт ван де Нір і Мейндерт Гоббема.

Проект з упровадження українських аудіогідів у провідних пам’ятках світу із 2020 року реалізується під патронатом першої леді України Олени Зеленської та налічує вже 56 аудіоекскурсій українською в 36 країнах.

Лише торік український супровід з’явився в Національному музеї Чехії, Музеї імміграції в Сан-Паулу (Бразилія), палаці Шенбрунн (Австрія), Історико-художньому заповіднику «Гобустан»  (Азербайджан), соборі Святого Мартіна (Словаччина), на автобусному туристичному маршруті Hop-on Hop-off в Осло (Норвегія), у Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» (Литва), храмі Улувату на Балі (Індонезія), Національному музеї Катару.

«Майже за рік війни, коли російські загарбники розбомбили, розграбували так багато наших музеїв, ми навчилися особливо цінувати мистецтво: таке тендітне, воно протистоїть війні та дикунству самим своїм існуванням, дає надію, що людський дух завжди переможе руйнування й грубу силу. І, звісно, світовий спадок має промовляти українською – мовою країни, яка бореться саме за людські цінності. Наш проект не зупиняється, бо українське не спинити», – наголосила Олена Зеленська. 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk