• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Дмитро Лунін підбив підсумки тижня в недільному дайджесті

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Зокрема, очільник зазначив, що в Україні стартувала національна кампанія добровільного рекрутингу «Гвардія наступу.

«8 бригад Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби проводять набір вмотивованих добровольців до своїх підрозділів. Це не мобілізація. Це добровільний набір», – зазначив Дмитро Лунін. 

Детальна інформація – на сайті: https://storm.mvs.gov.ua/.

Передали нашим захисникам і захисницям ще один квадрокоптер. Він має покращені характеристики, дозволяє ліпше «бачити» ворога і скорочує час від виявлення цілі до її ураження.  

Жителі Полтавщини охоче підтримали ініціативу обміну старих ламп розжарювання на нові LED-лампи. Наразі лампи можна обміняти у відділеннях «Укрпошти» в Полтаві, протягом місяця вони надійдуть у поштові відділення по всій області. Для обласного центру вже доставили близько 100 тисяч ламп.

«Отримали 4 генератори від Державного агентства стратегічних резервів Польщі. Один потужністю 325 кВт, три інші – 2,5 кВт, 6,5 кВт та 7,5 кВт. Попередньо плануємо забезпечити трьома місця компактного проживання переселенців, а найбільш потужним – один з об’єктів критичної інфраструктури», – розповів очільник області.  

Через ускладнення погодних умов на автошлях державного та місцевого значення постійно працює спецтехніка. Ситуація контрольована, всі автошляхи – в проїзному стані. Диспетчерські служби приймають звернення цілодобово: 0674006080 (державні дороги), 0500150233 (місцеві дороги).

Заклади дошкільної освіти регіону отримують спеціальні набори для роботи вихователів. У кожному боксі – ігри для дітей раннього і дошкільного віку та канцтовари. Вони допоможуть організовувати якісне дозвілля для вихованців, зокрема й під час перебування в укритті у разі повітряної тривоги. 

В обласному центрі відбувся круглий стіл «Реалізація державної політики подолання наслідків русифікації та тоталітаризму в Полтаві та Полтавській області». Обговорювали питання щодо демонтажу російських імперських пам’ятників у місті.

«Продовжуємо виїзди у громади. Мій заступник Олексій Бруслик із робочим візитом відвідав Пирятинську ТГ. Поспілкувався з очільниками громади щодо створення комфортних умов для розміщення і проживання переселенців, видачі гуманітарної допомоги, підтримки військових, реформи в сфері екології та безпекових питань. Відвідав і центр надання соціальних послуг», – додав Дмитро Лунін.

Також він зауважив, що триває робота над внесенням змін до Стратегії регіонального розвитку Полтавщини. В ОВА провели ще два засідання робочої групи. Проговорили ключові моменти у сферах ЖКГ, інфраструктури, цифрової трансформації та охорони здоров’я.

Триває акція «Флікер – твій рятівник». У Полтаві працівники управління інфраструктури ОВА роздавали на місцевому автовокзалі світловідбивні флікери та браслети. Такі аксесуари відбивають світло в темряві та роблять людину видимою на відстані до 130 м. Ці елементи варто носити всім пішоходам, а особливо – дітям.

Серед спортивних досягнень – два спортсмени, які представляють Полтавщину, завоювали «золото» і «бронзу» на міжнародному турнірі з трьох стилів боротьби – Гран-прі Франції. Загалом у змаганнях брали участь п’ятнадцять українських спортсменів. Всі вони повернулися з медалями.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk