• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Президент передав ордени «Золота Зірка» рідним загиблих Героїв України та вручив інші державні нагороди

Президент Володимир Зеленський передав ордени «Золота Зірка» членам родин військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро, удостоєних звання Героя України посмертно, а також вручив державні нагороди й відзнаки представникам засобів масової інформації, волонтерської спільноти та працівникам АТ «Укрзалізниця».

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві.
«Сьогодні тут, у Білій залі Героїв України, – різні наші люди, але всі – чиє життя стало частиною життя нашої держави й захисту кожної нашої людини. Тут – наші воїни, рідні наших воїнів. Люди різних професій, які потужно працюють заради нашої держави й захисту кожної нашої людини. Зокрема, військові кореспонденти, яких сьогодні, у День журналіста, я хочу відзначити особливо», – сказав Глава держави.

Президент зазначив, що підрив росіянами дамби Каховської гідроелектростанції – це черговий свідомий і прорахований теракт, який є частиною геноцидної тактики Росії проти Української держави, що має на меті знищення всієї України, її громадян та всього українського.

«Коли ворог веде таку агресію, коли застосовує таку геноцидну тактику, лише спільною силою всього нашого народу можна зупинити ворога. І ми обов’язково зупинимо Росію. Ми виженемо її з нашої землі та вшануємо волею України памʼять кожного й кожної, хто віддав своє життя за Україну, памʼять усіх наших героїв різних часів, які однаково мріяли, щоб українці жили вільно», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент висловив подяку кожному українському воїну, їхнім родинам, усім, хто дбає про наших захисників, українське суспільство й державу.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто загинув за Україну.


Глава держави передав ордени «Золота Зірка» членам сімей загиблих героїв України: рідним полковника Владислава Аллерова, старшого лейтенанта Сергія Барсукова, солдата Олександра Гарбуза, полковника Романа Гаха, майора НАБУ Івана Гвоздєва, старшого солдата Сергія Жержевського, майора Вадима Зеленюка, майора Олексія Коваленка, старшого лейтенанта Максима Кагала, майора Богдана Карватка, капітана Олександра Корпана, підполковника Богдана Лещишина, капітана Вадима Манька, солдата Романа Марценюка, молодшого сержанта Михайла Несольоного, солдата Андрія Нікончука, головного сержанта Миколи Носенка, підполковника Валерія Ошкала, лейтенанта Станіслава Партали, старшого сержанта Дениса Ріхтера, матроса Валерія Самофалова, солдата Олега Свинчука, капітана Єгора Середюка, майора Георгія Стрелкова, сержанта Катерини Ступницької, голови Харківської громадської організації «Військово-патріотична організація «Фрайкор» Георгія Тарасенка, солдата Миколи Цюрика, майора Романа Чехуна, майора Олега Чорноморця.


Володимир Зеленський вручив відзнаку Президента України «Золоте серце» волонтеру з Луганської області Сергію Рашку, нагородженому за внесок у надання волонтерської допомоги, розвиток волонтерського руху, зокрема під час заходів з оборони України, а також захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з російською агресією.

За вагомий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, мужність і самовідданість, виявлені під час висвітлення подій повномасштабного вторгнення Росії на територію України, представники ЗМІ отримали з рук Глави держави ордени «За заслуги» ІІІ ступеня та княгині Ольги ІІІ ступеня.


Працівникам АТ «Українська залізниця» Володимир Зеленський вручив ордени «За заслуги» ІІ ступеня, «За заслуги» ІІІ ступеня та княгині Ольги ІІІ ступеня, яких вони були удостоєні за внесок у розвиток залізничного транспорту та високий професіоналізм, виявлений у забезпеченні функціонування залізничної інфраструктури в умовах воєнного стану.

У церемонії також взяли участь: керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, голова СБУ Василь Малюк, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, командувач Національної гвардії Юрій Лебідь, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та інші.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk