Previous Next

На Полтавщині розглядають питання передачі питної води жителям Херсонщини

Надрукувати

Полтавська область готова приймати людей, яких евакуюють із підтоплених територій Херсонської області. Також розглядається можливість допомоги регіону, передавши питну воду та гуманітарну допомогу постраждалому населенню.

Про це йшлося на онлайн-засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану під головуванням Віцепрем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Участь від Полтавської області у засіданні взяли заступники начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик і Максим Калінін.

Як повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, нині з евакуацією людей проблем немає. Виїхали 1 300 людей.

«В області працює багато волонтерів і тих, хто опікується тваринами. У нас достатньо сил і можливостей, щоб витримати. Якщо ситуація погіршиться, залучатимемо додаткові сили», – сказав Олександр Прокудін.

Голова Херсонської ОВА також зазначив, що через підрив Каховської ГЕС спостерігається зниження рівня води в громадах Бериславського району. Тож до забезпечення району питною водою залучатимуться всі області країни та міжнародні партнери.