Previous Next

«Полтавщина – лідер серед областей України із впровадження ініціатив Мін'юсту», – Павло Петренко

Надрукувати

Міністр юстиції України відзначив активну співпрацю Полтавської обласної державної адміністрації з Урядом. Під час зустрічі з місцевими ЗМІ він наголосив, що регіон постійно бере участь у пілотних проектах та інноваціях, які запроваджує Міністерство.

«Хочу подякувати голові Полтавської облдержадміністрації, тому що Полтавщина є лідером у впровадженні всіх інновацій та проектів, які започатковує Уряд. У нас є амбітні плани на цей рік і, сподіваюся, спільними зусиллями ми доб’ємося перемоги», – сказав Павло Петренко.

З 2015 року Міністерство юстиції України запровадило низку послуг. Серед них: державна реєстрація народження дитини, реєстрації місця проживання народженої дитини, заявка на призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я, реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інші. Про їхню роботу очільник Мін’юсту розповів під час прес-конференції в ОКІА «Новини Полтавщини». Зокрема, поінформував про нововведення.

«Одна з ініціатив – це муніципальна няня. Суть її в тому, що держава частково компенсовуватиме виплату заробітної плати няні. 1800 грн доплачуватимуть їй, якщо батьки вирішили вийти з декретної відпустки та продовжувати працювати. Я переконаний, що Полтавщина покаже хороший результат і в цій ініціативі», – сказав Павло Петренко.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко пригадав 2014-й – рік старту активного впровадження змін на Полтавщині. Зазначив, що для нашого регіону п’ять років не пройшли даремно. Наголосив на роботі антирейдерського штабу.

«За останній рік у Полтавській області не було жодного самозахвату чи незаконної зміни власника земель. Також ми ініціювали перевірку використання та оподаткування земель. У цій роботі територіальне управління юстиції області займає активну позицію. Нині ми маємо дані про тіньове використання земель, про те, скільки недоотримали бюджети від використання земель. Левова частина наповнення місцевих бюджетів здійснюється за рахунок земельного податку.  І наше завдання – відкрити всі земельні реєстри. Адже цінність та родючість земель регіону є найвищою Україні», – сказав Валерій Головко.

Також у ході поїздки очільник Мін’юсту презентував нову ініціативу Уряду – проект Є-Малятко.