«Прозора робота військово-лікарських комісій та унеможливлення корупції – теми, які потребують уваги й конкретних дій», – Філіп Пронін

Надрукувати

У суспільстві сформувався запит на прозорість у діяльності військово-лікарських комісій та відсутність будь-яких корупційних складових у цій сфері. Ці питання обговорили на нараді разом із керівниками ТЦК області, головними лікарями медзакладів та головами військово-лікарських комісій у Полтавській обласній військовій адміністрації.

«Прозора робота військово-лікарських комісій та унеможливлення корупції – теми, які потребують уваги й конкретних дій. Напередодні представник ОВА відвідав більшість закладів, де передбачене проходження комісій. Визначили кілька актуальних напрямів для покращення роботи в найближчий час», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.
Нині на Полтавщині 29 таких місць, де можна пройти медогляд.
На нараді детально розібрали варіанти покращення функціонування цих комісій та оптимізацію всіх дотичних процесів.
«Основне завдання – забезпечити зручний маршрут проходження медогляду за окремою чергою для військовозобовʼязаних. Також плануємо визначити відповідального за моніторинг роботи військово-лікарських комісій. У разі потреби в індивідуальному порядку розглядатимемо питання, які стосуватимуться роботи медпрацівників у складі ВЛК або мобілізованих, – зауважив Філіп Пронін. – Ми живемо в правовій державі. Тож абсолютно всі органи мають діяти за принципами прозорості та в межах чинного законодавства».