Протягом року в області зʼявилися дев'ять нових прийомних сімей і три дитячі будинки сімейного типу, – Філіп Пронін

Надрукувати

В області одним із найважливіших пріоритетів у роботі служби у справах дітей ОВА є виховання у родинному оточенні дітей, які залишилися без піклування батьків. Адже лише в сімейному оточенні є всі умови для повноцінного розвитку дитини, її інтеграції у суспільство.

«Кожна дитина заслуговує на те, щоб зростати й розвиватися у родині. На жаль, діти можуть втратити батьківське піклування з різних причин. Це й відмова виховувати свою малечу, і позбавлення батьківських прав або взагалі втрата найрідніших людей. Нині на Полтавщині близько 2 тисяч таких діток, переважну більшість із них виховують опікуни. У прийомних родинах та в дитячих будинках сімейного типу живуть 429 дітей, – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. – Нещодавно в Кобеляцькій та Новооржицькій громадах створили дві такі родини, де тепер виховують шість діток. Загалом протягом року в області зʼявилися дев'ять нових прийомних сімей і три дитячі будинки сімейного типу».

Порівняно з перебуванням в інституціях найкращою формою виховання для дитини, її гармонійного розвитку є саме прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

«Любляча сімʼя – це турбота й безпека для дитини. Малеча зʼявляється на цей світ не за власним бажанням, тому відповідальність і піклування покладені на плечі дорослого свідомого суспільства», – додав Філіп Пронін.

Інформацію про дітей, які чекають на нову люблячу родину, можна отримати в службі у справах дітей Полтавської обласної військової адміністрації за телефоном: (0532) 50 27 27, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..