Комісія ОВА з питань охорони довкілля, раціонального використання та відтворення природних ресурсів розгляне питання забруднення в Глобиному

Надрукувати

Через численні звернення місцевих мешканців стосовно витоку відходів від виробництва цукрового заводу в Глобиному за дорученням Полтавської ОВА 18 грудня Державна екологічна інспекція Центрального округу здійснила виїзд для з’ясування обставин події.

«Сморід і витік відходів від виробництва цукрового заводу у Глобиному. Завдяки соцмережам нам стало відомо про численні скарги людей. Ситуація серйозна та потребує уваги, – зауважив начальник ОВА Філіп Пронін. – Фахівці виявили кагатні поля цукрового заводу, де розміщені купи бурякових відходів. Також є ознаки забруднення ґрунту та розливи рідини жовтуватого кольору з неприємним запахом. Усе це поруч із городами місцевих жителів. Інспектори викликали правоохоронців та подали заяву про порушення природоохоронного законодавства».

Наразі за фактом порушення природоохоронного законодавства відкрито кримінальне провадження, з’ясовується наявність у підприємства дозвільних документів на провадження господарської діяльності.

У межах кримінального провадження спеціалісти Державної екологічної інспекції відберуть проби ґрунту та обрахують збитки завданої шкоди.

19 грудня відбулось засідання місцевої Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Кременчуцького району, на якому розглядалось це питання.

Створено робочу групу з ліквідації наслідків ситуації, яка в найкоротший термін із моменту поліпшення погодних умов забезпечить вивезення відходів із території Глобинського цукрового заводу.

Факт порушення природоохоронного законодавства також розглянуть на найближчому засіданні постійно діючої Комісії ОВА з питань охорони довкілля, раціонального використання та відтворення природних ресурсів.