В області створили три нові об’єкти ПЗФ та розширили межі п'яти наявних

Надрукувати

На Полтавщині природно-заповідний фонд розширився ще на 1,2 тис. га. З’явилися три нові об’єкти місцевого значення. Це ботанічний заказник «Гришків ліс» (42 га) і ландшафтний заказник «Ковалівський» (72,7 га) у Полтавській громаді та ландшафтний заказник «Нелюбівський» (138 га) у Диканській тергромаді.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його словами, регіональний ландшафтний парк «Диканський» розширився на 822,9 га. Тепер він охоплює 12,8 тис. га.
Збільшилася площа чотирьох заказників місцевого значення: ботанічного «Великий ліс» у Великобудищанській ТГ – на 11,6 га, орнітологічного «Будникове» в Опішнянській ТГ – на 17,3 га, ландшафтного «Новосанжарський» в однойменній громаді – на 15,6 га і гідрологічного «Артополот» у Лохвицькій ТГ – на 143,9 га.

«Це непоганий результат за рік. Особливо приємно, що нарешті, через 10 років від початку першої ініціативи щодо створення природно-заповідної території «Гришків ліс», її вдалося втілити. Нарешті після кількох років звернень від профільного департаменту ОВА Полтавська міська рада таки надала згоду, щоб створити заказник. По інших територіях теж питання розглядали роками», – розповів Філіп Пронін.

Він зауважив, що поступово заповідний фонд області зростає. А це означає більше уваги екологічній цінності територій, збереженню й відновленню біорізноманіття флори та фауни, розвитку екомережі.

«Вдячні депутатам обласної ради за підтримку на сесії рішень щодо створення нових об’єктів ПЗФ і розширення меж наявних. На цьому не зупиняємося. Таких територій в області має бути більше. Полтавщина – край мальовничої природи. Маємо зберегти її для нащадків», – додав Філіп Пронін.