777 жителів Полтавщини отримають матеріальну допомогу з обласного бюджету на понад 8 млн грн

Надрукувати

В обласній військовій адміністрації відбулося чергове засідання комісії з питань надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету. Розглянули 835 звернень громадян. Загальна сума виплат – понад 8 млн грн.

Зокрема 50 сімʼям загиблих військових нададуть допомогу на майже 2,5 млн грн. 120 військовослужбовцям, які отримали поранення, буде виплачено від 5 до 20 тисяч гривень залежно від ступеня тяжкості захворювання на 1 млн 425 тис. гривень.

«Цього місяця майже 32 тис. грн з обласного бюджету отримають і три родини з Миргорода, житлові будинки яких були пошкоджені внаслідок ворожої атаки. Люди, чия оселя зазнала руйнувань через ворожий БпЛА в Миргородському районі, також незабаром одержать компенсацію, фахівці опрацьовують документи», – зазначив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

На комісії позитивно розглянули заяви 278 мешканців області щодо виплати допомоги на лікування, зокрема й онкозахворювань, для 228 дорослих і семи дітей. Серед звернень і документи 23 переселенців, яким також нададуть виплати на лікування онкозахворювань на 143 тисячі гривень.

Два ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС отримають по 2 тисячі гривень.