Робоча група «Прозорість і підзвітність» запобігла неефективному використанню коштів місцевого бюджету

Надрукувати

Відбулося засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Полтавській ОВА. Серед інших питань порядку денного розглянули процес публічної закупівлі з ремонту Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №4 на облаштування укриття та підготовку будівлі до опалювального сезону.

Із цього питання доповідали представники Бюро економічної безпеки у Полтавській області, ГУ Державної податкової служби, Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби щодо ціноутворення на матеріали і послуги по проєкту, у тому числі в частині оплати праці найманих працівників та як наслідок уникнення виконавцем сплати податків до бюджету.
Завдяки тому, що фахівці робочої групи вчасно виявили ризики стосовно завищення цін на матеріали й обладнання, несвоєчасного виконання робіт у Полтавській ДЮСШ №4, договір із переможцем торгів буде розірваний.
«Прозорість і підзвітність» продовжує результативно працювати. Це допоміжний орган і для громад. Кошти з усіх бюджетів мають використовувати максимально ефективно й відкрито», – підсумував засідання перший заступник начальника Полтавської обласної військової адміністрації Богдан Корольчук.