У всіх районах Полтавщини створили робочі групи «Прозорість і підзвітність»

Надрукувати

Під головуванням першого заступника начальника Полтавської ОВА Богдана Корольчука відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Він зауважив, що подібні робочі групи запрацювали не лише при Полтавській ОВА, а в усіх районах. На наступних засіданнях вони звітуватимуть про виконану роботу.

Цього разу ще більше уваги приділили безпеці та розвитку дітей – будівництву укриття в Лубенській спеціалізованій школі № 6 та капремонту будівлі Полтавської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву № 2. Фахівці Теруправління Бюро економічної безпеки у Полтавській області, Держаудитслужби та ГУ Державної податкової служби розповіли про можливі ризики проведення процедури публічних закупівель та доцільності використання коштів.

По публічним закупівлям «Модернізація існуючої газової котельні за рахунок підключення котельні транспортабельної на твердому паливі» для Глобинської міської лікарні на загальну суму 2 мільйони гривень доповідав заступник начальника ГУ - начальник слідчого управління ГУ Національної поліції в Полтавській області Сергій Рекун.

«По даному факту розпочате кримінальне провадження й досудове розслідування за рядом корупційних злочинів. Наприклад, акт щодо виконаних робіт підписаний, а роботи ще не розпочиналися, – розповів Сергій Рекун. – Необхідно провести комплексні перевірки будівельно-технічної та економічної експертиз. За результатами буде прийняте рішення щодо притягнення посадових осіб до кримінальної відповідальності або спростування».

Оскільки на реконструкцію Глобинської міської лікарні використовують кошти з Фонду ліквідації наслідків агресії, Управління Північно-Східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області проведе додаткову перевірку, щоб не допустити незаконні видатки.

«Прозорість і підзвітність» продовжує результативно працювати. Це допоміжний орган і для громад. Кошти з усіх бюджетів мають використовувати максимально ефективно й відкрито», – підсумував Богдан Корольчук.