Previous Next

Держслужбовці Полтавської ОВА пройшли навчання щодо декларування доходів і майна

Надрукувати

3 січня в облвійськадміністрації представники НАЗК у межах забезпечення взаємодії щодо ефективності, прозорості та доброчесності роботи органів влади, провели навчання на тему електронного декларування для працівників обласної, районних військадміністрацій та територіальних громад Полтавської області.

Під час навчання фахівці НАЗК поінформували про основні аспекти заповнення форми декларації, необхідність ознайомлення з роз’ясненнями НАЗК перед заповненням декларації, які ще документи мають подавати публічні службовці, а також про строки подання декларацій, порядок їх вилучення з реєстру для певних категорій декларантів, проведення спеціальної перевірки щодо осіб, призначених у період дії воєнного стану та відповідальність за порушення законодавства у сфері фінансового контролю.

Наголосили на актуальності використання нових інструментів із вдосконалення та полегшення процесу заповнення декларацій. Відтепер, в Реєстрі декларацій наявна спеціальна функція «Дані для декларації». Вона дозволить спростити процес заповнення декларації та уникнути помилок, на стадії створення чернетки декларації.

Також учасники навчання отримали відповіді на найпоширеніші запитання, що виникають під час заповнення декларацій.