На санаторно-курортне лікування людей з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих захисників з обласного бюджету минулоріч спрямували 4,2 млн грн

Надрукувати

Жителі Полтавщини з числа пільгових категорій можуть скористатися послугами оздоровлення та реабілітації у межах державної та обласної програм. Пріоритетним є санаторно-курортне лікування осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих захисників. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Минулоріч 266 людей з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих захисників оздоровилися за 4,2 млн грн з обласного бюджету. За держпрограмою отримали послуги 159 людей з інвалідністю, на це спрямували 1,9 млн грн», – зазначив Філіп Пронін.
Також право на санаторно-курортне лікування мають постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цими послугами забезпечили 421 особу за рахунок облбюджету на суму 3,7 млн грн.
У переліку соціальних гарантій – реабілітація дітей з інвалідністю. Впродовж року у профільних місцевих установах у Кременчуці, Полтаві, Лубнах, Миргороді, Гадячі та Шишаках пройшли реабілітацію понад 1,1 тисяч дітей. Державна програма охопила реабілітаційними послугами 270 дітей з інвалідністю. Фінансування склало 5,4 млн грн.