Волонтерка Антуанетта Міщенко дала концерт в обласній філармонії

Надрукувати

У Полтавській обласній філармонії в межах концерту «Новорічна Шопеніана» відбувся виступ волонтерки Антуанетти Міщенко. Піаністка є не тільки концертним виконавцем, але й громадським активістом. Свого часу вона проводила символічні мистецькі акції та вуличні концерти класичної музики під час Революції Гідності та трагічних подій зими 2013-2014 року в Києві.

Нині виконавиця-піаністка займається волонтерською роботою з нашим земляком – полтавцем Сергієм Іванчуком, який потрапив до списку Forbes Ukraine «30 до 30». Опікується волонтерськими проєктами в Україні, Німеччині та Австралії спільно з благодійною організацією «Врятуй кінцівку» зі збору коштів на операції та відновлення захисникам ЗСУ. Також Антуанетта бере участь в благодійних концертах, спрямованих на закупівлю машин швидкої допомоги, активно підтримує творчу молодь України та пропагує за кордоном музику українських композиторів.
У програмі звучали ноктюрни, мазурки та десять найкращих вальсів польського композитора та піаніста Фредеріка Шопена. Трактування творів вирізнялося особливим індивідуальним стилем виконання, виразністю та емоційністю. Антуанетта виконала твори українських композиторів.
Публіка одарувала Антуанетту бурхливими оваціями. У перспективі філармонія планує організувати ще один спільний благодійний концертний проєкт із виконавицею.