У польських містах провели шість благодійних концертів на підтримку української культури та ВПО

Надрукувати

Із 29 грудня 2023 року по 09 січня 2024 року в Польщі у громадах міст Венгожево, Гміне, Будре Вармiнсько-Мазурського воєводства для ВПО та місцевих жителів з метою підтримки української культури провели шість благодійних концертів «Уроки добра у Венгожево» та «Разом до Перемоги!». За підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА, відбулася презентація українського народного мистецтва за кордоном.

На запрошення бургомістра міста Венгожево Вармiнсько-Мазурського воєводства Кшиштова Колашевського працівники Полтавського обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи провели цикл культурно-мистецьких заходів, які вже з 2019 року стали традиційними і мають на меті культурну інтеграцію України у Європейській простір через українську національну пісню і музику. Взяли участь у заході коляд у храмі Parafia Św. Józefa w Węgielsztynie – Свято Трьох Королів – це велике релігійне свято з ходою на площі.
У концертних програмах звучали унікальні українські народні пісні. «Уроки добра», які були започатковані у Полтаві у 2005 році народним артистом України Германом Юрченком, набули популярності у країнах Європи.
Дякуємо польському народу за підтримку та вагому допомогу українцям, які проживають на території Польщі.