Полтавські автори книг Олександр Козинець та Ганна Кревська – лауреати літературної премії імені Василя Симоненка

Надрукувати

Цьогоріч  лауреатами  Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка стали Олександр Козинець із збіркою поезій «Ластовиння» та Ганна Кревська, авторка книги прози  «Прядиво роду».

Лауреатів літературної премії імені Василя Симоненка відзначили на Черкащині.

Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка засновано у 2012 році на Черкащині. Її призначають із метою вшанування пам’яті поета-гуманіста. А також для підтримки молодих авторів, їхнього заохочення до творчих пошуків у галузі літератури.

Цього року переможців премії обрали в номінації «За кращий художній твір». Загалом на розгляд комісії було подано понад 20 творів авторів із різних куточків країни.

Зокрема книга Ганни Кревської «Прядиво роду» видана у 2021 році за кошти обласного бюджету згідно щорічного Плану випуску соціально значущих видань місцевих авторів.

Також Ганна Кревська у 2023 році здобула звання лауреата премії імені преподобного Паїсія Величковського у номінації «Література. Мистецтво. Наука.», як авторки трилогії «Монастирські сливи», «Прядиво роду», «Кульбабова стежка» за внесок у відродження історичної пам’яті українського народу, утвердження української ідентичності, популяризацію української мови.

 

Довідково.

Кононенко Марина Володимирівна (псевдонім Ганна Кревська) народилася 5 вересня 1979 р. в місто Лубни українська письменниця, поетка, журналістка, Членкиня Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України.

Олександр Володимирович Козинець народився 24 серпня 1988 в місті Лубни Полтавської області. Український письменник, науковець, педагог і логопед. Кандидат педагогічних наук, доцент УДУ імені Михайла Драгоманова.