Previous Next

У Полтаві презентували документальний фільм «Бранці Кремля»

Надрукувати

В обласному центрі  відбулась зустріч з радником Міністра інформаційної політики, Героєм України Володимиром Жемчуговим, під час якої він презентував стрічку «Бранці Кремля» студентам Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Проект «Бранці Кремля» стартував у вересні 2018 року.  Документальний фільм знято телеканалом іномовлення UA/TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Він присвячений вшануванню патріотизму та мужності політв'язнів у Росії.

«Ми відгукнулись на пропозицію Міністерства інформаційної політики презентувати даний проект. Патріотичне виховання – це не остання тема проекту. Маємо враховувати зрілих громадян патріотичного спрямування, які знають, що є держава за яку треба боротись, виборювати її свободу та незалежність», – говорить директор Полтавського юридичного інституту Олександр Лемешко.

Полтава стала 10 містом де відбуваються такі зустрічі.

«Результатом нашої роботи має бути те, що молоді люди, яких ми можемо залучити до подібних заходів, отримають розуміння важливих аспектів роботи, над яким зараз працює наше Міністерство, – зазначив заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

У форматі «відкритого мікрофону» студенти поспілкувались з Володимиром Жемчуговим.

«Це документальний фільм, хронологія тих подій, які відбулися у Криму. Молоді, можливо, такий формат фільму буде не цікавим. Щоб донести цю інформацію до них, я вирішив приєднатися до цього проекту та доповнити його своєю розповіддю.  Я особисто не був учасником подій у Криму, але був на Донбасі. Окупація нашої території не є відкритою, і тому ще більше ускладнює сприйняття сучасним поколінням терміну «гібридна війна». Тому молоді слід розповідати правду та причини інциденту  2013-2014 років, чому так вийшло. Як учасник військового конфлікту на Донбасі 2014-16 років, розповідаю те, що бачив на  власні очі. Ми розповідаємо як про минуле, так і про теперішнє. Нині маємо активну фазу інформаційної війни», – говорить Герой України, радник Міністра з освітніх програм Міністерства інформаційної політики України Володимир Жемчугов.

Студенти побачили відеоролик про фільм, а також отримали диски з повною його версією. Усім охочим подарували книжки та журнали, присвячені українським полоненим.