• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Унікальну моновиставу про Раїсу Кириченко презентували полтавцям

«Раїса Кириченко – це мій духовний авторитет». Цими словами у великій залі Полтавського академічного обласного театру ляльок кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Гліб Кудряшов розпочав моновиставу «Молюся тій, яка стала Україною…» на пошану пам’яті Героя України, народної артистки України Раїси Опанасівни Кириченко.

«З мого боку це експеримент. Моновистава – данина пам’яті та вдячності нашій великій краянці. 20 років я разом із Раїсою Кириченко, вона разом зі мною. Це мій духовний авторитет. Я вдячний їй за те, що вона свого часу допомогла мені правильно розставити акценти та пріоритети в житті. Я знаю, зокрема й завдяки їй, ціну українському слову та пісні», – розповів автор моновистави Гліб Кудряшов.

Мінімум декорацій, напівтемрява і відповідний музичний супровід. Гліб Кудряшов розповідає про життєвий і творчий шлях Берегині та виконує її пісні. Згадує, як вперше познайомився з Раїсою Опанасівною. Глядачі побачили унікальні кадри з концертів співачки, зокрема кліп «Доля у нас – два крила», в якому Гліб Кудряшов зіграв чоловіка берегині. Тоді він був студентом 3-го курсу.

«Після смерті Раїси Опанасівни я тісно спілкувався з її чоловіком. Разом ми відцифрували старі касети з записами артистки, щоб зберегти їх. Це унікальні кадри, й так розпорядилися планети, щоб я став їхнім хранителем. Протягом вечора глядачі побачать кадри з життя Раїси Кириченко. Вона постане перед глядачами і як співачка, і як людина, і як патріот, і як дуже красива жінка», – розповів Гліб Кудряшов.

Моновистава відбулася в межах презентації книги «Любове ніжна моя, не відлітай...», над якою автор працював 10 років. Це науково-публіцистичне видання покликане збагатити бібліотеку україніки ґрунтовним дослідженням життя і творчості великої українки. Книга ввійшла до списку соціально значущих видань, які на конкурсних умовах реалізовуються за кошти обласного бюджету.

«Я вдячний Глібу Кудряшову за нашу тісну співпрацю. Його книга – досить ґрунтовна і цікава. Він член журі конкурсу «Краща книга Полтавщини». Активно долучається до організації та проведення виставки-ярмарку «ПОШУК». Гліб – талановита й розумна людина. Він сприяє розвитку української мови та культури», – зазначив перший заступник директора Департаменту – начальник управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко.

У фойє театру влаштували й бібліографічну виставку, присвячену Раїсі Кириченко. В експозиції – статті періодичних видань Полтавщини та книги про життя видатної співачки.

«Є періодика 80-х років. Книги з фонду бібліотеки імені Михайла Жовтобрюха ПНПУ імені Володимира Короленка. Один із найцікавіших експонатів – книга Гліба Кудряшова «Любове ніжна моя, не відлітай...», – розповіла завідувач сектору соціокультурної роботи бібліотеки імені Михайла Жовтобрюха ПНПУ імені В.Г. Короленка Катерина Ганжа.

На презентацію прийшли друзі та знайомі Гліба Олексійовича, студенти й пошанувачі творчості Раїси Кириченко. Моновистава тривала півтори години.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk