• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві урочисто провели на строкову службу 220 призовників

З Полтавського обласного збірного пункту урочисто відправили на службу 220 призовників.  Загалом протягом поточного тижня звідти до  військ вирушать 368 призовників. Вони будуть проходити службу в елітних військах Збройних Сил України, зокрема повітряних, частинах Головного управління зв’язку, військово-морських сил ЗСУ, частинах оперативного призначення Національної гвардії України, а також на інших полігонах і навчальних центрах ЗСУ.

Протягом 12 чи 18 місяців, залежно від освіти, основним завданням призовників буде оволодіти озброєнням та технікою. У зону проведення ООС призовників не направлятимуть.

«На військову службу призивають найкращих. Якщо ви стоїте у цьому строю, то ви фізично загартовані, у вас високі морально-ділові якості й основне – ви бажаєте проходити військову службу. Ми це цінуємо. Я впевнений, що ви обрали цей шлях свідомо, і станете справжніми професіоналами військової справи», – звернувся до призовників заступник військового комісара Полтавського обласного військового комісаріату Едуард Бородай.

Перед присутніми на відправці виступили вихованці військово-спортивного центру «Воїн». Також на заході провели показову виставку зразків озброєння та форми одягу, бронежилетів і кевларових каскок, якими нині укомплектоване українське військо.

Призовникам із Полтавщини є з кого брати приклад. На урочистостях від імені ветеранського руху за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» нагородили кількох полтавців. Зокрема бійця батальйону спецпризначення «Донбас» сержанта запасу Олександра Хурдея, бійця 72 окремої механізованої бригади сержанта запасу Андрія Сердечного, бійця 16 батальйону територіальної оборони сержанта запасу Олександра Шила, бійця 93 окремої механізованої бригади старшого солдата Михайла Бойченка, бійця 92 окремої механізованої бригади молодшого сержанта Олександра Ярнутовського.

Традиційно юнаків провели на військову службу, вручивши їм короваї. Ритуал освячення провів старший капелан Полтавської єпархії Православної церкви України.  Після закінчення урочистих заходів під звуки козацького маршу у виконані військового оркестру призовники пройшли урочистим маршем на обласний збірний пункт, де їх чекала концертна програма, підготовлена Полтавською обласною філармонією.

Довідково. Призовникам згідно з постановою КМУ №587 від 12.08.2015 «Про затвердження Порядку виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу» виплачується допомога громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, в розмірі двох мінімальних заробітних плат – 3 тис. 842 грн. Термін строкової служби для призовників – 18 місяців,  для тих, хто має вищу освіту, – 12 місяців. 

Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби.

 

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk