Відкриття Центру життєстійкості, допомога силам оборони, робота групи «Прозорість і підзвітність» – начальник ОВА підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня роботи обласної адміністрації.

На Полтавщині цього тижня перебувала міністр соціальної політики Оксана Жолнович. За її участі відкрили перший на Полтавщині Центр життєстійкості за програмою Першої леді Олени Зеленської.
«Дружній та безбар’єрний простір тепер є у Глобинській громаді Тут можна отримати безоплатну психосоціальну підтримку та ряд інших послуг Приміщення відремонтували та облаштували за сприяння компанії «Астарта-Київ». Це успішний приклад синергії зусиль бізнесу та влади на всіх рівнях. У семи громадах уже працюють над створенням таких просторів», – розповів Філіп Пронін.
Патрульним Полтавщини передали 6 автомобілів. Їх закупили за понад шість мільйонів гривень. Фінансування залучили у межах обласної програми.
«Машини допомагатимуть поліцейським забезпечувати правопорядок на вулицях та автошляхах області. Безпека жителів області – це наш пріоритет», – зауважив Філіп Пронін.
Тепер у кожному районі Полтавщини є «Вікна життя». Чергове відкрили у Лубнах, на базі лікарні інтенсивного лікування. До нього батьки можуть принести дитину, від якої вирішили відмовитися. Анонімно та без кримінальної відповідальності за такий вчинок.
Робоча група «Прозорість і підзвітність» продовжує діяльність. Фахівці детально аналізують тендери, які проводять на Полтавщині.
«Маємо чергові результати роботи. У Кременчуцькій громаді розірвали договір щодо реконструкції будинку квартирного типу. Упередили ризики неправомірного використання майже 33 мільйонів гривень. У Миргороді скасували закупівлю щодо ремонту одного з навчальних закладів. Сума тендеру – два мільйона гривень. Замовник має провести нову закупівлю з дотриманням усіх вимог законодавства. Співпрацюємо з громадами задля ефективного, відкритого й раціонального використання коштів», – акцентував Філіп Пронін.
Протягом тижня начальник ОВА провів кілька нарад з керівництвом Кременчука, районної адміністрації, представниками профільних департаментів ОВА та медіа. Обговорили питання ремонту колектора у Кременчуці, який триває уже кілька років, реорганізація Кременчуцького обласного онкодиспансеру.
На Полтавщині розпочався районний етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». Шкільні команди змагаються за вихід на обласний рівень. Баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг.