У селі Носівка Полтавської міської територіальної громади Полтавського району загинув кіт від сказу

Надрукувати

Надійшло повідомлення про загибель кота, у якого протягом останніх п’яти днів спостерігали клінічні ознаки подібні до сказу. Тварина належала жительці с. Носівка Полтавської міської територіальної громади Полтавського району.

Патологічний матеріал від кота направили до Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області з метою виключення захворювання тварини на сказ.

Звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області 12 квітня 2024 року у кота сказ підтверджено.

Фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини провели епізоотичне обстеження та засідання Полтавської районної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з метою введення карантинних обмежень та оголошення неблагополучною по сказу територію с. Носівка Полтавської міської територіальної громади Полтавського району та затвердження Плану комплексних заходів з ліквідації сказу кота на території неблагополучного пункту задля недопущення розповсюдження даного захворювання на інші території.

До загрозливої зони неблагополучного пункту віднесено території сіл Абазівка, Андріївка, Біологічне, Бугаївка, Витівка, Глухове, Зорівка, Лаврики, Макарцівка, Соломахівка, Трирогове, Чорноглазівка та Червона Долина Полтавської міської територіальної громади Полтавського району Полтавської області.

У неблагополучному пункті розпочаті оздоровчі заходи. Державною службою ветеринарної медицини проводяться БЕЗКОШТОВНІ щеплення проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні.

Закликаємо місцевих мешканців та власників домашніх тварин надати їх для проведення вакцинації.

ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області