Рубрику «Народна творчість Полтавщини» продовжує народний аматорський ансамбль народного танцю «Джерело»

Надрукувати

Рубрику «Народна творчість Полтавщини» продовжує народний аматорський ансамбль народного танцю «Джерело» Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв  імені І.П. Котляревського.

Цікаві різножанрові, композиційно складні хореографічні постановки, чуттєве втілення на сцені художніх образів танцівниками, їх майстерне володіння танцювальною лексикою і віртуозне виконання складних трюків – все це про концертні виступи учасників народного аматорськогоансамблю народного танцю «Джерело» Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського.

Ансамбль народного танцю «Джерело»створено у 1995 році. Засновник та першийкерівник – заслужений працівник культури України Михайло Гузій. Пізніше колектив очолив заслужений працівник культури України Григорій Островний. Зараз колективом керує викладач хореографічних дисциплін коледжу Євгеній Ляшенко. У 2000 році за вагомий внесок у розвиток культури українського народу, високий художній рівень та виконавську майстерність хореографічному ансамблю «Джерело» присвоєно звання «народний аматорський колектив».

Репертуар ансамблю багатий і різноманітний:сюжетні хореографічні композиції, балетмейстерські постановки керівників ансамблю на основі фольклору Полтавщини, танці народів світу. Багатьом учасникам колектив відкрив дорогу на професійну сцену.

Народний аматорський ансамбль народного танцю «Джерело» Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.П. Котляревського – відомий колектив в Україні та за кордоном, він – багаторазовий переможець Всеукраїнських фестивалів-конкурсів.