Previous Next

Полтавщина долучається до пілотного проєкту з популяризації гончарства

Надрукувати

Полтавщина  долучається до проєкту «Збереження та популяризація керамічної спадщини Донеччини». Його реалізують у межах ініціативи міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Полтавщину обрали як один із осередків гончарства України. Наш регіон славиться виробами традиційного гончарства, а саме опішнянською керамікою, що входить до національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України та ТОП-5 туристичних магнітів області.

У ході реалізації ініціативи заплановано проведення круглого столу між різними рівнями влади та бізнесу, організація стаді-туру в Опішні.

Питання подальшої участі обговорили на онлайн нараді за участі представників Полтавської ОВА, керамістів Донеччини та Рівненщини.

На Полтавщині бізнес-тур планують провести влітку. Керамісти з Донецької області відвідають осередки гончарства в Опішні, ознайомляться з роботою місцевих майстрів та обміняються досвідом. У Полтаві відбудеться панельна дискусія, на якій обговорять проблеми, можливості збереження та примноження культурного надбання в сфері кераміки, розширення можливостей українських підприємств галузі, грантове фінансування, участь у державних програмах із підтримки малого та середнього бізнесу.

Також у квітні запланований круглий стіл в онлайн-форматі за участі керівництва Міністерства економіки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Донецької, Дніпропетровської, Полтавської ОВА та Дружківської, Опішнянської, Словянської територіальних громад.