У Котелевській громаді провели творчий звіт аматорських колективів та виконавців

Надрукувати

У Котелевському БК «Скіфія» провели творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців Котелевської селищної громади у межах обласного огляду-конкурсу народної творчості «Де згода в сімействі», присвяченого 255-річчю від дня народження класика нової української літератури І.П. Котляревського.

Захід організований Полтавським обласним Центром народної творчості та культурно-освітньої роботи за підтримки Полтавської ОВА.

У першому відділенні святкового дійства 49 учасників із трьох закладів культури Котелевської селищної ради відтворили прадавній обряд «Весілля у Котельві» у 3-х частинах, репрезентований на обласний огляд-конкурс «Обрядове намисто Полтавщини», що проводиться в клубних закладах області з метою виявлення та збереження старовинних видів народної весільної обрядовості. Журі відзначило високу виконавську майстерність та сценічну культуру аматорів народного мистецтва, а також вдале художнє рішення театралізованого дійства з використанням, притаманних даній місцевості: реквізиту, обрядової символіки та традиційного українського одягу. У другому – 167 учасників концерту дарували глядачам народні українські та авторські пісні, патріотичні танцювальні, запальні інструментальні номери.

10 аматорських колективів, які мають звання «народний», «зразковий», у рамках огляду-конкурсу підтверджували почесний статус. Обласна атестаційна комісія з присвоєння, підтвердження та позбавлення звання «народний (зразковий) аматорський колектив (студія)» у складі працівників Полтавського ОЦНТ КОР та Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя дала високу оцінку творчим здобуткам колективів, які представили на огляді свої мистецькі програми.

Громада активно залучає ВПО і військовослужбовців до творчої діяльності та запрошує в якості глядачів. Щирими словами вдячності за культурно-мистецький захід, врученням учасникам подарунків та грамот від Котелевської селищної ради завершила звітний концерт голова Котелевської громади, Герой України – Тетяна Михайлівна Корост. Захід був благодійний.