Підтримка захисників і захисниць, допомога Харкову, робота групи «Прозорість і підзвітність» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підсумував роботу обласної адміністрації за тиждень.

У фокусі – підтримка захисників і захисниць.
«Не припиняємо підтримувати наших захисників і захисниць. Разом із соціально відповідальним бізнесом передали 15 дронів, – розповів Філіп Пронін. – Вони допомагатимуть оборонцям ще ефективніше виконувати бойові завдання. Дякуємо кожному і кожній за захист».
Також на Полтавщині докладають максимум зусиль, аби наші воїни отримувати доступну та якісну реабілітаційну допомогу.
«Разом із міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком відвідали реабілітаційний центр RECOVERY, який працює на Полтавщині. Це безбар’єрний простір, де створені всі умови для відновлення здоров’я військових. Від комфортних палат до новітніх тренажерів та різноманітних апаратів, – зауважив Філіп Пронін. – Вдячні благодійникам за внесок у розвиток медичної галузі нашої області».
Полтавщина підтримує Харків – місто незламних людей.
«У всіх чотирьох районах нашої області працюють центри збору гуманітарної допомоги Харкову. До них охочі можуть принести речі. В переліку необхідного – заряджені повербанки, генератори, екофлоу. Долучайтеся. Сильні, коли разом», – акцентував Філіп Пронін.
Використання бюджетних коштів залишається на контролі робочої групи «Прозорість і підзвітність».
«Цього тижня фахівці розглянули закупівлі у Полтавській та Кременчуцькій громадах. Проаналізували укладені Полтавською міськрадою угоди з ремонту вулично-дорожньої мережі. Виявили порушення. Рекомендували ці договори розірвати. Таку ж рекомендацію дали фахівці щодо закупівлі комунального підприємства Кременчуцької громади із заміни бортового каменю», – розповів Філіп Пронін.
Ще одна закупівля Полтавської громади викликала суспільний резонанс та потрапила у фокус робочої групи. Йдеться про тендер із постачання індивідуального обмундирування для військових.
«Прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України щодо зловживання владою або службовим становищем. У межах кримінального провадження виявили завищення ціни на понад 1,6 мільйона гривень. Триває досудове розслідування. Вкотре наголошую: прозоре та раціональне використання бюджетних коштів – наше спільне завдання на всіх рівнях», – підкреслив Філіп Пронін.
Десять громад Полтавщини стали учасниками пілотного проєкту, який передбачає новий підхід до розвитку сімейного патронату.
«Ініціатива допоможе розширити цю соціальну послугу в громадах, покращити її, зробивши більш доступною. Патронатна сім'я для дитини – це догляд і турбота в родинному колі, а для сфери захисту прав дітей – надання допомоги сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, – зауважив Філіп Пронін. – Вдячні міжнародним партнерам за сприяння та підтримку таких соціальних ініціатив в області».
Третій етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» на Полтавщині – у розпалі. Діти змагаються та проявляють свою майстерність у п’яти видах спорту.
«Визначаються переможці, які будуть боротися за першість на обласному рівні. Нині у всіх районах обрали кращі команди з черліденгу та волейболу серед дівчат і хлопців. Командний дух, мотивація і позитивні емоції. Масштабний проєкт єднає учнівську молодь навколо спортивної традиції країни», – зазначив Філіп Пронін.