Previous Next

Учні з Полтавщини здобули 5 медалей на Всеукраїнському етапі юніорської та дівочої олімпіад із програмування

Надрукувати

Команда Полтавської області виборола призові місця на Всеукраїнському етапі юніорської та дівочої олімпіад із програмування.

Серед юніорів бронзові медалі здобули Олеся Деньга та Денис Оришич.  У дівочій олімпіаді Вікторія Лаврова та Софія Литвиненко здобули «срібло», а Олеся Деньга – «бронзу».

Полтавську область представляли учні та учениці Наукового ліцею «Політ» при Кременчуцькій гуманітарно-технологічній академії. До складу команди юніорів увійшли 9-класники Олеся Деньга та Денис Оришич, до дівочої команди – 9-класниці Олеся Деньга та Дарʼя Серго, 10-класниця Вікторія Лаврова, 11-класниця Софія Литвиненко. Підготував юних програмістів до участі в олімпіадах народний учитель України Валентин Мельник.

В юніорській олімпіаді загалом узяли участь 33 учні та учениці з різних областей України, які народилися після 2009 року, у дівочій – 32 дівчини. В окремому заліку змагалися дівчата та юнаки з Польщі. Змагання тривали 20 й 21 квітня в два етапи.

Учасникам і учасницям потрібно було під час кожного туру олімпіад розвʼязати по чотири задачі з програмування впродовж 5 годин. Змагання були цікавими та доволі складними.

Захід відбувся 18–22 квітня в Ягеллонському університеті (м. Краків, Польща). Організацією та проведенням змагань опікувалися Федерація олімпіадного програмування України та факультет математики й інформатики Ягеллонського університету.