Уряд ухвалив постанову про мультишеринг

Надрукувати

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Національним банком працюють над удосконаленням електронного документообігу.

Так, постановою Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2024 р. № 423 затверджено Порядок комплексної передачі електронних копій електронних відображень інформації, що міститься у документах, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, електронних копій інших документів, сформованих засобами зазначеного вебпорталу, а також окремої інформації (відомостей, даних), що в них міститься.

Після впровадження мультишерингу українці зможуть легко ділитися копіями документів та даними через застосунок Дія, включаючи не лише цифрові документи, а й довідки про доходи, ОК-5 та ОК-7, за один раз у кілька кліків. Це удосконалення зробить процес документообігу більш комплексним та зекономить час як працівників компаній, так і клієнтів.

Наразі, щоб надіслати зазначений комплекс документів, потрібно спершу відправити копії цифрових документів через застосунок Дія, а копії довідок надсилати окремо. Запуск мультишерингу дозволить надсилати копії всіх необхідних документів одночасно, а також автоматично заповнювати поля в електронних заявах і договорах даними з цих копій.

Мультишеринг спростить процес отримання послуг та скасує необхідність у ксерокопіюванні, заповненні паперів вручну та повторних підтверджень. Компанія надсилає запит, а клієнт підтверджує його за допомогою Дія.Підпису, тож одразу бачить назву установи, перелік необхідних документів і розуміє, кому та що саме передає.

         Довідково. Наразі всі заклади вищої освіти Полтавщини державної форми власності приєдналися до Дія.QR.Шеринг. А також до проєкту долучилися центри надання адміністративних послуг, їхні територіальні підрозділи та віддалені робочі місця, управління соціального захисту населення, державні та приватні підприємства, установи, організації та понад 90% шкіл області.

         Продовжуємо активно працювати над розвитком цифрових інструментів у регіоні.