Previous Next

Наше завдання – допомогти людині безболісно перейти від військової служби до цивільного життя, – Володимир Василенко

Надрукувати

Алгоритм взаємодії між органами військового управління, владою та громадами щодо соціальної підтримки осіб, які отримали поранення, контузії, каліцтва і визнані непридатними до військової служби та виключені з військового обліку, окреслили на нараді в Полтавській ОВА. 

«Наше завдання – допомогти людині безболісно перейти від військової служби до цивільного життя. Ми повинні потурбуватися про психічне і фізичне відновлення, надання допомог та пільг. Для нас важливо, щоб кожен, хто приходить з фронту, мав впевненість у майбутньому, отримав стимули та інструменти для розкриття власного потенціалу», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко.

Першочергово інформація надходитиме до відділів ТЦК і СП за місцем проживання військовослужбовця, від військових частин. Її направлятимуть до обласного ТЦК і СП. Там матеріали узагальнюватимуть та передаватимуть до Полтавської ОВА, яка контактуватиме з громадами.

«Найперше – нам потрібно працювати з цією категорією осіб. Спільно визначити їхні потреби та запропонувати шляхи швидкого та якісного їх вирішення», – говорить заступник начальника Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Едуард Бородай.

В Управлінні у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та внутрішньо переміщених осіб ОВА розробили анкету, для визначення потреб ветеранської спільноти. В області запровадять моніторинг проблемних питань ветеранів, зазначених в анкеті та в співпраці з територіальними громадами здійснюватимуть індивідуальне реагування на кожне звернення. Підготують пропозиції для внесення змін до Комплексної програми реабілітації, інтеграції та соціального захисту Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих Полтавської області на 2023-2025 роки щодо розширення категорії отримувачів послуги соціального відновлення.