Міжнародна організація з міграції будуватиме на Полтавщині житло для ВПО

Надрукувати

Заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко зустрівся з представниками Міжнародної організації з міграції (МОМ). 

Предметно обговорили особливості втілення проєкту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, які постраждали від війни».

«Полтавщина прихистила десятки тисяч переселенців. Нині в області зареєстровано понад 188 тисяч ВПО. У громадах облаштовано 64 місця тимчасового проживання. Та потреба в житлі залишається. Тому ініціатива реконструкції та будівництва доступного та соціального житла доволі актуальна», – зазначив Володимир Василенко.

Фахівців МОМ зацікавили 18 об’єктів (будівель та земельних ділянок) у Гадяцькій, Зіньківській, Кобеляцькій, Кременчуцькій, Лохвицькій, Миргородській, Полтавській, Хорольській громадах. Нині триває вивчення містобудівної документації, аналіз розвитку соціальної інфраструктури, перспективи працевлаштування людей, які проживатимуть у цих будинках.

«Наші фахівці не тільки детально розглядають документацію кожного об’єкта, ми відвідуємо їх безпосередньо в громадах. Маємо гарну комунікацію на кожному рівні», – зауважила національний фахівець з юридичних питань МОМ Анна Селезньова.

Загалом в області МОМ планує створити близько 200 квартир.