Previous Next

Перевізників Полтавщини навчали створювати проєкти для отримання грантів

Надрукувати

Перевізники Полтавщини навчалися, як оформити власні ідеї у чіткі проєкти на отримання грантів. Відповідний тренінг провели фахівці Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» за сприяння Управління інфраструктури ОВА та Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОВА. 

Як зауважила начальник Управління інфраструктури Світлана Лоскот, в умовах повномасштабної війни транспортна галузь відіграє важливу роль для нашої економіки та суспільства. 

«Сьогодні важливо, щоб транспортна галузь нашого регіону розвивалася, а громадяни отримували якісні послуги. Однією з ключових проблем для розвитку бізнесу є фінансова. Наразі існує багато можливостей для залучення коштів, зокрема й міжнародних. Це різні обласні, державні та грантові програми. І перевізники повинні вміти ними користуватися», – зазначила Світлана Лоскот. 

Директорка Агенції регіонального розвитку Полтавщини «Офіс євроінтеграції» Віта Рекотова розповіла учасникам зібрання про грантові можливості для підтримки автомобільних перевізників. Вона зауважила, що має шестирічний досвід участі в грантових проєктах за підтримки міжнародних організацій. За час роботи в Агенції, виграно 24 млн грн, які спрямовано на інтеграцію внутрішньо переміщених осіб, розвиток агробізнесу, підтримку малого та середнього бізнесу, реінтеграцію ветеранів та ветеранок, розвиток молодіжної політики на Полтавщині. 

«Участь у грантових проєктах надасть можливість перевізникам придбати обладнання, встановити навігаційні системи, оновити автотранспорт. Переконані, що отримані під час тренінгу знання допоможуть вам розвиватися, послідовно та впевнено втілюючи свої проєкти у життя», – зауважила Віта Рекотова. 

Під час тренінгу учасників ознайомили з платформами, на яких можна ознайомитися з існуючими грантовими програмами, як спланувати терміни й правильно вибрати концепцію, написати бізнес-план, оформити та подати проєкт на здобуття гранту. 

Віта Рекотова акцентувала на інструментах підтримки бізнесу на державному та обласному рівнях як для започаткування, так і розвитку сталого бізнесу. Це мікрогрант «Власна справа», Урядовий проєкт «єРобота», програма «Доступні кредити 5-7-9%», програма для підтримки жінок-підприємниць «Створюй». 

Перевізниця Наталія Калініченко раніше не мала досвіду участі в грантових програмах. 

«Фахівці надихнули, дали чимало корисних порад. Такі навчання неабияк мотивують, організовують та активізують до подальших дій. Набуті знання планую використати на практиці. Якщо матиму позитивні результати, то кошти використаю на оновлення транспортного обладнання», – сказала Наталія Калініченко.