На Полтавщині оголоси надзвичайна клас пожежної небезпеки

Надрукувати

За даними УкрГідрометцентру, сьогодні, 14 серпня у Полтавській області переважатиме надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації просить дотримуватися вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства у лісових масивах, на торфовищах і сільгоспугіддях та закликає утриматися від спалювання трави, сухостою, сміття та стерні після завершення збирання сільськогосподарських культур!

Нині висока вірогідність виникнення значної кількості пожеж внаслідок спалювання стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття.

Попри заборони, щороку на полях спалюють стерню або солому після збирання врожаю. Це призводить до зменшення вмісту гумусу в ґрунті, знищення біорізноманіття, тваринного світу, а також виникає загроза виникнення пожеж у полезахисних лісових смугах, лісах, а іноді й травмування або загибелі людей.

При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, внаслідок чого знижується біологічна активність ґрунту.

Разом зі стернею вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки. На випалене місце приходять патогенні мікроорганізми та бур`яни.

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації