Previous Next

Шеф-кухар Юрій Ковриженко радить полтавцям зробити галушки «стравою честі»

Надрукувати

Як успішно доносити туристичний продукт до аудиторії, все про бренди та тренди в туризмі. Як Полтавщину зробити конкурентоспроможною на туристичному ринку, а Україну – зразком гастрономії в світі? Про все це говорили на Полтавському туристичному форумі.

Працівники культури та туризму, власники готелів і турфірм, а ще зірки шоу-бізнесу – у Полтаві давно не збиралось таке представницьке товариство. Серед учасників форуму: відомий ведучий тревел-реаліті шоу на СТБ «Страва честі» Юрій Ковриженко; графічний редактор та автор туристичних брендів Запоріжжя, Геніченська, Скадовська Дмитро Буланов; режисер Сорочинського ярмарку Олександр Князь; автор проєкту «Цікавий Київ» Арсеній Фінберг; співзасновник міжнародного фесту «Полтавська галушка» Яніна Барибіна та власники престижних готелів України.

У релакс-парку «Верхоли» всі вони дискутували на тему – як зробити туристичний ринок України цивілізованим.

Відомий шеф-кухар Юрій Ковриженко мріє, щоб Україна перетворилася на ще один зразок гастрономії в світі. Щоб як в Італії – в один регіон їхали за піцою, в другий – різото їсти, а в третій купувати пасту.

«Полтавщині в цьому плані не треба нічого вигадувати. У вас є галушка, навколо якої варто будувати галузь гастрономічного плану, – говорить пан Юрій. – Подорожуючи Україною, на фестивалях я бачу лише якусь радянську кухню - пластикові лоточки, майонез, шашлик. На Сорочинцях взагалі більше Грузії, ніж України. Там галушки готувати треба! І скрізь їх готувати треба, щоб не було проблем із тим, куди повести гостя з-за кордону».

І пан Юрій наводить приклад, як йому вдалося у Львові розробити меню для одного відомого ресторану. Там відмовилися готувати звичні рецепти, а розробили меню із суто українських екологічних фермерських продуктів. Навіть спеції перестали використовувати ті, що не ростуть в Україні. Той же чорний перець замінили нашими дикорослими травами, щоб досягти чистоти смаку.

Перші кроки, щоб створити галушку «стравою честі» у Полтаві вже зроблені. Співзасновник міжнародного фестивалю «Полтавська галушка» Яніна Барибіна розказала про розвиток мережі Зелених шляхів України та власне сам фестиваль. А шеф-кухар ресторану FOOD&FOREST Денис Левицький провів майстер-клас з приготування полтавських галушок із курячим м’ясом.

Полтавський туристичний форум організував Центр інформаційної підтримки бізнесу (м. Дніпро), Дніпропетровська та Полтавська торгово-промислові палати за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.