• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Дотримання фінансово-бюджетної дисципліни на Полтавщині

Стан фінансово-бюджетної дисципліни в області у першому півріччі 2019 року обговорили на апаратній нарді.

Як повідомила начальник Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області Ірини Салогуб, протягом першого півріччя 2019 року Управлінням проведено 169 заходів державного фінансового контролю, з них: 27 ревізій, 14 державних фінансових аудитів, 127 моніторингів закупівель та 1 перевірка закупівель.

Піддано контролю та дослідженню 8,2 млрд грн, фінансових і матеріальних ресурсів регіону, з них: державних – 5,4 млрд грн, комунальних – 2,8 млрд грн.

За результатами проведених 14 державних фінансових аудитів, виявлено недоліків на загальну суму 279,3 млн грн.

«Якщо говорити про застосування заходів, даних нам в межах наданих повноважень, то за вказаний період до розпорядників бюджетних коштів застосовано 24 фінансові санкції. У 8 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у 6 – зменшено бюджетні асигнування на суму 1,1 млн грн, у 3 випадках (тимчасово) зупинено бюджетні асигнування, 7 керівників попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою про усунення порушення на загальну суму 2,6 млн грн», – поінформувала Ірина Салогуб.

Крім того, за результатами проведених контрольних заходів встановлено порушення, які мають ознаки кримінальної відповідальності. Всі матеріали передано до правоохоронних органів. За 4 матеріалами порушені досудові розслідування.

Зупинилася Ірина Салогуб і на проблемних питаннях, які притаманні для нашого регіону.Зокрема, це порушення у показниках кошторисів фінансової звітності та інше.Також на прикладі однієї ОТГ Ірина Салогу показала неефективність використання коштів.

«Є громада, ми провели певний аналіз і бачимо такий результат. 1/3 доріг потребують ремонту,75% закладів освіти не мають належної матеріально-технічної бази, тож про яку якість освітніх послуг ми можемо говорити. Також школи цієї ОТГ не мають спортивних майданчиків», – розповіла Ірина Салогуб.

Вона наголосила, що перш за все в цьому виявляться бездіяльність керівників. Також посадовиця наголосила, що аудиторів не варто боятися, а з ними потрібно співпрацювати.

Як зазначив т.в.о голови облдержадміністрації Роман Товстий, керівники ОТГ та органів місцевого самоврядування повинні усвідомити, що управління Північно-східного офісу Держаудитслужби – це не каральний орган, а насамперед їхній партнер.

«Результати перевірок, які відбуваються на місцевому рівні несуть не системний характер. Більшість голів ОТГ є успішними в області. Однак є й такі громади в яких не відбулися зміни. Так в деяких громадах 50% йде на утримання апарату, натомість того, щоб розвивати інфраструктуру в громаді», – зазначив Роман Товстий.

За результами звіту були дані відповідні доручення.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk