Previous Next

На Полтавщині відбувся фестиваль, присвячений композитору Петру Чайковському

Надрукувати

Балет, класична музика, козацькі забави, кінне шоу, смаколики та майстер-класи. Все це – на Всеукраїнському фестивалі «Чарівна симфонія козацтва». Провели масштабне дійство в Кременчуцькому районі, у селі Омельник. Свято організувала Омельницька об'єднана територіальна громада. Їхня ініціатива перемогла конкурсі «Малі міста – великі враження». На проведення фестивалю за урядовою програмою виділили 700 тисяч гривень і 300 тисяч – із місцевого бюджету. Фестиваль присвячений композитору Петру Чайковському, козацький рід якого походить із Омельника.

Як зазначила голова Омельницької ОТГ Олександра Шереметьєва, за мету ставили показати, що корені видатних особистостей походять від відомих козацьких родин. На Омельницькій землі працював Володимир Вернадський. Петро Чайковський пішов від місцевого роду Чайок.

«Формат заходу обрали незвичайний, адже на святі люди мають отримати задоволення. Думаю, що нашим гостям він припав до душі. Тут лунає класична музика, яку можна слухати просто неба, за невимушених обставин. І люди повинні отримувати від неї насолоду», – сказала Олександра Шереметьєва.

Гості фестивалю – не лише місцева громада. Відвідали масштабне дійство депутати Полтавської обласної ради та представники облдержадміністрації. Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко подарувала громаді вишитий рушник.

«Чарівна симфонія козацтва» – це та мелодія, яка повинна лунати в серці кожного жителя Омельника. Вітаю всіх зі святом. Омельник – це не лише козацький край. Це територія бізнесу, туризму, розвитку, процвітання. Тут створюються нові робочі місця. І хочу, щоб цей вишитий рушник стелив дорогу до Омельницької громади гостям», – зазначила Інна Іщенко.

«Полтавщина – унікальний регіон, який може щоденно робити свято пошанування нашої історії. Адже ми маємо чим пишатися. І я закликаю всіх: друзі, шануймо ту землю, на якій ми народилися, та цінуймо наш край», – наголосила директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Просто неба розгорнули кілька локацій. Майстрині проводили майстер-класи з народних промислів. Охочих пригощали варениками, галушками та кулішем. Для любителів фотографуватися облаштували кілька фотозон. На деревах розмістили виставку світлин найвідоміших родин Омельника. А ще для гостей показали шоу на ходулях та кінні змагання. Фестиваль «Чарівна симфонія козацтва» провели вперше.