• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Хештег-марафон #SpeakUpUkraine: долучайся!

7 вересня 2019 року в Україні стартує Хештег-марафон #SpeakUpUkraine. Це всеукраїнське змагання з безпеки дорожнього руху для дитячо-молодіжних команд активістів із усієї України, яке відбуватиметься у 4 етапи протягом 2,5 місяців.

Попередження дорожньо-транспортних пригод (ДТП) за участю дітей є актуальним і для Полтавської області.

На Полтавщині протягом 2018 року кількість дорожньо-транспортних пригод склала 880, у тому числі за участю дітей 133 випадки (15%), в яких загинула 131 людина, з них 3 дітей, і травмовано 1110 осіб, із них 149 дітей. Така ж невтішна статистика з тенденцією до зростання спостерігається і у 2019 році: за 7 місяців трапилось 525 ДТП, за участю дітей – 83 (15%), загинуло 66 осіб, з них 2 дітей, травмовано 682 людини, з них 82 дитини.

У Полтавській області за організацію та інформаційний супровід Хештег-марафону #SpeakUpUkraine відповідає та координує Полтавський обласний Центр здоров'я. На Полтавщині оцінка команд та визначення переможців буде здійснюватися обласним журі за участю представників-партнерів від охорони здоров'я, освіти, патрульної поліції області і далі в Google-формі  на рівні ГО «Traffic Challenge», Патрульної поліції України та Центра громадського здоров’я України.

Команди проводитимуть громадські молодіжні акції з безпеки дорожнього руху та проходитимуть тест на знання правил дорожньої безпеки, а фото- та відео-звіти про виконання кожного етапу команди публікуватимуть у Facebook та Instagram з хештегом #SpeakUpUkraine.

У змаганні можуть брати участь державні, комунальні та приватні заклади: середні загальноосвітні школи, навчально-виховні комплекси, профільні класи, спеціалізовані школи, гімназії, ліцеї, колегіуми, вечірні школи, класи та групи з очною та заочною формою навчання при загальноосвітніх школах, школи-інтернати, дитячі будинки, професійно-технічні училища, позашкільні навчальні заклади (палаци, будинки, центри юнацької творчості, учнівські клуби), дитячо-юнацькі спортивні школи, школи мистецтв, студії тощо.

Команди формуються та реєструються з 17 вересня до 27 вересня 2019 року.

Вимоги до команди:

  • загальна кількість учасників – 10 осіб;
  • у кожній команді має бути визначено лідера – через нього буде здійснюватися комунікація між командою та оргкомітетом, лідер команди реєструє команду, надає свій номер телефону та e-mail для зв’язку, робить публікації звітів та надсилає їхні копії на e-mail організаторів. У лідера команди має бути зареєстрований акаунт у Instagram та Facebook – ці акаунти зазначаються під час реєстрації у реєстраційній формі. Лише з цих акаунтів робиться публікація фото- або відео-звіту;
  • до складу команди входять обов’язково: 2 дітей молодшого шкільного віку, 2 дітей середнього шкільного віку, 2 дітей старшого шкільного віку, 2 педагоги, 2 батьків (батьки – бажано члени батьківської ради);
  • до команди не можуть входити волонтери, які залучені до цього проекту, а також поліцейські та члени журі конкурсу;
  • якщо хтось із членів команди з поважних причин остаточно перервав свою участь у змаганні, про це необхідно повідомити оргкомітет через волонтера, за яким буде закріплена команда. Команда виконує завдання у меншому складі і вважається існуючою до 5 членів команди (по 1 в кожній категорії). Замінити члена команди не можна. Якщо лідер команди змушений припинити участь у змаганні – з тих, хто залишився, визначається новий лідер, якому надається доступ до сторінок, з яких ведеться публікація.

Графік конкурсу:

17 вересня 2019 року – старт проекту. Офіційна прес-конференція, під час якої буде оголошено умови конкурсу, призовий фонд, партнерів. Реєстрація команд триватиме з 17 до 27 вересня 2019 року включно.

4 етапи завдань:

30 вересня – 11 жовтня – перший етап змагання. «Моя безпека на дорозі!» – Діти молодшого шкільного віку проводять культурні події про безпеку на дорозі: виставку плакатів, читання віршів, виставу.

14 жовтня – 25 жовтня – другий етап змагання. «Цінуй моє життя!» — громадські акції, організовані дітьми середньої та старшої школи за участю інших дітей середнього та старшого шкільного віку.

28 жовтня – 8 листопада – третій етап змагання. Освітній марафон – тренінги «Відповідальні батьки», організовані для педагогів та батьків.

11 листопада – 17 листопада – тест. «100 питань про безпеку»

Оголошення остаточних результатів та урочисте нагородження переможців відбудеться до 17 грудня 2019 року. Час і місце проведення нагородження буде оголошене переможцям персонально.

Вручатимуть нагороди командам-переможцям зірки українського шоу-бізнесу та інші відомі особистості.

Для ознайомлення з деталями проведення Марафону можна зайти за посиланням: http://trafficchallenge.com.ua/frosh/online-live-stream/

Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk