Актуальні питання при наданні житлових субсидій

Надрукувати

Департамент соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації надає роз’яснення щодо отримання субсидії

Чи зберігається право на субсидію у осіб, що перебували за кордоном більш ніж 60 днів?

 Право на отримання субсидії для сім’ї зберігається у разі якщо член домогосподарства або член сім’ї перебував за кордоном більше 60 днів і при цьому:

Тобто сам факт перебування за кордоном не є підставою у відмові в призначенні субсидії.

Однак, якщо у члена домогосподарства або члена сім’ї взагалі відсутні доходи чи середньомісячний сукупний дохід менший ніж мінімальна заробітна плата та ним (за нього) не сплачено ЄСВ і при цьому він перебував за кордоном більше ніж 60 днів, то така сім’я матиме право на призначення субсидії за умови надання легалізованих в Україні документів набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення.

 Чи переглядається розмір субсидії коли

працюючий пенсіонер звільнився з роботи?

 Перерахунок житлової субсидії може бути здійснений непрацюючим пенсіонерам, якщо субсидія була призначена з урахуванням отриманої заробітної плати. Для цього необхідно звернутись до територіального управління соціального захисту населення з відповідною заявою. Перерахунок розміру субсидії буде проведено з місяця подачі заяви.

 За рівнем доходу субсидію на неопалювальний період непризначено. Чи потрібно повторно подавати заяву про призначення субсидії на початку опалювального періоду?

 Сім’ям, яким субсидія на неопалювальний період непризначена, у зв’язку з тим, що обов’язкова частка платежу перевищує розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм, заяву повторно подавати не потрібно.

На початку опалювального періоду управління соціального захисту населення самостійно (без додаткового звернення) розрахує розмір субсидії на опалювальний сезон. За результатами проведеного розрахунку субсидії буде надано повідомлення про розмір призначеної субсидії.

Департамент соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації надає роз’яснення щодо отримання субсидії