Реформувати ВСП у Військову поліцію допомагають країни-члени НАТО

Надрукувати

Про це під час брифінгу в Інформагентстві АрміяInform розповів начальник Військової служби правопорядку в Збройних Силах України – начальник Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Криштун.

– Досвіду в нас не багато, тому закордонні колеги допомагають у цьому процесі. Для визначення подальших шляхів розвитку та співпраці з західними партнерами створено групу іноземних радників. Ми обговорюємо та визначаємо перспективні напрямки подальшого співробітництва. В цьому сенсі велика подяка нашим канадським партнерам, спільно з якими ми розбудовуємо й трансформуємо Службу правопорядку у Військову поліцію, – повідомив генерал-лейтенант Ігор Криштун.
Наприклад, Канада допомагає в організації та проведенні курсу застосування сили, надає матеріально-технічну допомогу, консультує з переходу на J-структуру. Чехія – курси ведення слідства, в планах – курс підготовки спецпризначенців. Польські колеги організовують курси лідерства та допомагають із втіленням доктрини Воєнної поліції. Правоохоронці Великої Британії проводять курси утримання засуджених, бою в місті та надання першої медичної допомоги. Литовські партнери влаштовують курси організації і проведення поліцейських операцій, курси виживання та курси охорони VIP-персон. Данія запрошує на курси підготовки військових поліцейських. Колеги із Сполучених Штатів Америки сприяють в наданні матеріально-технічної допомоги.
За словами начальника ВСП ЗСУ, нині вже маємо більш навчений і вмілий персонал військових правоохоронців, які проходять підготовку під керівництвом іноземних інструкторів, проводять спільні навчання для інтеграції у подальшому в систему Військової поліції НАТО.
За словами генерал-лейтенанта Ігоря Криштуна, виконувати завдання Військової поліції фахівці ВСП спроможні вже сьогодні, потрібно лише законодавче підґрунтя.

За матеріалами armyinform