Previous Next

Умови підключення житлових будинків Щербанівської сільської ради до газу знову обговорили в облдержадміністрації

Надрукувати

У селі Розсошенці триває переведення багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення. У п’ятиповерхівках та триповерхівках, які обслуговувала котельня № 4, мають переобладнати системи газопостачання.

Про це говорили на робочій нараді у т.в.о. голови облдержадміністрації Олега Пругла. На ній були присутні голова Щерабнівської ОТГ Ігор Процик і голова правління АТ «Полтавагаз» Ростислав Гринчак.

Зараз мешканці будинків активно користуються послугами приватних фірм, які встановлюють в їхніх будинках котли. Більшість виконавців не беруться за так звану «газову частину», наприклад, підключення котлів до лічильників газу.

На нараді зазначалося, що цю справу мають робити винятково спеціалісти. Також необхідне правильне документальне оформлення, насамперед – укладення договору між підрядниками та виконавцями. Дехто з мешканців, а вони є індивідуальними підрядниками,  намагаються зекономити на цій справі.

«Це нормально – економити, – сказав Олег Пругло, – але на цій справі економити не можна. Від якості проведених робіт залежить безпека людей».

За підсудками наради  вирішили цієї п’ятниці зустрітися знову, але вже у Розсошенцях, щоб деталізувати шляхи вирішення проблеми.

«Ми прорахуємо, скажемо скільки це коштує за договором, скільки на це піде часу», –  додав Ростилав Гринчак.  

Ігор Процик висловив сподівання, що відповідні роботи встигнуть виконати до початку опалювального сезону.