Previous Next

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС

Надрукувати

Засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області провели в режимі відеоконференції з головами районних державних адміністрацій та керівниками органів місцевого самоврядування.

На заході в оперативному порядку розглянули питання про підготовку об’єктів господарства, транспорту, енергозабезпечення, зв’язку та соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019–2020 року.

Зокрема, обговорили стан підготовки теплового господарства ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» до роботи в опалювальний період.

Як повідомив начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Віктор Стеблянко, станом на 10 вересня поточного року графік підготовки об’єктів теплопостачання до роботи в зимовий період виконаний. 90 котелень і теплогенераторних, 28 центральних теплових пунктів та 4 насосні готові до зими на 100%.

Як повідомив начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, нині проводять уточнення плану протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду. За його інформацією, в цей час  цілодобово чергуватимуть 230 рятувальників, 6 спеціальних аварійно-рятувальних машин, 5 аварійно-рятувальних автомобілів, 110 пожежних автоцистерн, з них 56 – підвищеної прохідності.

«Техніка та засоби – у справному стані та готові для залучення до реагування на надзвичайні ситуації та події», – зазначив Володимир Салогуб.

Також службою автомобільних у Полтавській області розроблено план-графік підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. За всіма автодорогами загального користування державного значення, а це 1091,6 км, закріплені відповідальні працівники. Планують заготовити 20 тис. тонн фрикційних матеріалів та 4,5 тис. тонн технічної солі для приготування піщано-соляних сумішей. З настанням несприятливих погодних умов на основних автомобільних дорогах області передбачається встановити понад 600 комплектів тимчасових попереджувальних дорожніх знаків «Слизька дорога», «Ожеледиця» та «Зона  дії».

Також на засіданні обговорили запобігання виникненню отруєнь серед населення дикорослими грибами.