Уряд не припинятиме фінансування будівництва об’єктів соціального значення на Полтавщині

Надрукувати

Т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло заявив, що з Державного фонду регіонального розвитку надходитимуть кошти для будівництва об’єктів соціального значення.

Це стало зрозуміло після вчорашнього засідання (17.09.19) комісії з питань ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку) в Міністерстві розвитку громад та територій України.

«Я брав участь у цьому засіданні, – розповів Олег Пругло. – Була загроза, що можуть припинити фінансування деяких об’єктів. Але ці всі 6 об’єктів, які фінансуються ДФРР, ми відстояли. Відповідним листом ще раз підтверджуємо, що готові до виконання тих робіт, які заплановані на цей рік і фінансуються з державного бюджету, і що ці кошти будуть використані вчасно. Вже в ЗМІ пройшла інформація, що фінасування припинять. Дійсно, така загроза була по всіх областях України. Представників кожної області заслуховували на комісії, і в деяких регіонах 43 об’єкти будуть зняті. Ми довели, що всі документи у нас є, проведені тендери, заключені договори, проведені відповідні оплати, роботи по цих об’єктах розпочаті й тривають. Є плани робіт на цей рік: ми вкладаємося в графік по фінансуванню, і в графік по виконанню робіт, тому нам всі об’єкти залишили».

Довідково. Інформація про будівництво та реконструкцію об’єктів на Полтавщині, що здійснюються за рахунок місцевих бюджетів і Державного фонду регіонального розвитку за бюджетною програмою КПКВК 2761070 (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами):

  1. Ліцей майбутнього по вул. Центральній, 64, в Омельницькій об'єднаній територіальній громаді на Полтивщині – капітальний ремонт, термомодернізація будівлі.
  2. Демидівська загальноосвітня школа I-III ступеня Решетилівської районної ради по вул. Перемоги, 118, у с. Демидівка Решетилівського району – реконструкція спортивного залу з добудовою побутових приміщень.
  3. Полтавський обласний клінічний кардіологічний диспансер по вул. Макаренка, 1А, 1Б в м. Полтава (корпус інтервенційної кардіології та реабілітації) – реконструкція.
  4. Центр надання послуг у м. Полтава – будівництво.
  5. Ромоданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня по вул. Шевченка, 5 у смт Ромодан, Миргородського району – будівництво шкільного спортивного залу.
  6. Фізкультурно-оздоровчий басейн по вул. Шкільній, 18, у с. Розсошенці Полтавського району — будівництво.