• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Володимир Зеленський: Моїм завданням є завершення війни на Донбасі та повернення всіх окупованих територій, але не ціною свободи та права України на власний вибір

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його завданням є завершення війни на Донбасі, повернення всіх окупованих українських територій і встановлення миру, але це має бути досягнуто не ціною життя громадян чи права України на власний вибір.

Виступаючи під час загальних дебатів 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку (США), Глава держави наголосив, що вже п’ять років триває війна на Донбасі і п’ять років минуло відтоді, як Росія анексувала український півострів Крим. Та незважаючи на існування міжнародного права й сотень організацій, покликаних його захищати, Україна зі зброєю в руках, втрачаючи своїх громадян, відстоює власний суверенітет і територіальну цілісність.

«Понад 13 тисяч загиблих. 30 тисяч поранених. Півтора мільйона людей змушені покинути свої домівки. Щороку ці жахливі цифри звучать тут з однією лише поправкою – щороку ці цифри зростають. Завершення війни, повернення всіх окупованих українських територій і панування миру є моїм завданням. Але не ціною життя наших громадян, не ціною свободи чи права України на власний вибір», – підкреслив Володимир Зеленський.

Саме тому, за його словами, Україна потребує світової підтримки. «Я розумію: всі присутні тут мають власний державний клопіт, і чужі проблеми не повинні хвилювати вас більше, ніж власні – я розумію, це життя. Але в сучасному світі, де ми з вами живемо, більше немає чужої війни. Ніхто з вас не зможе почуватися у безпеці, коли йде війна в Україні, коли йде війна в Європі», – сказав Президент.

Він закликав не забувати про страшні уроки історії, зокрема двох світових війн, коли ціною неуважності, мовчання, бездіяльності чи небажання поступатися власними амбіціями стали десятки мільйонів людських життів.

Глава держави також зазначив, що Україна завжди демонструвала світу готовність забезпечувати мир демократичним шляхом і робила кроки на шляху до міжнародної безпеки, наприклад коли відмовилася від ядерного потенціалу.

«Бо нам здавалося, що ми всі будуємо інший, новий світ. У якому для того, щоб твою думку чули і зважали на неї, не потрібно мати ядерну зброю. У якому тебе поважатимуть саме за справи, а не за наявність ядерних боєголовок. Врешті-решт у цьому «новому» світі наша держава втратила частину своїх територій та майже щодня втрачає своїх громадян», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент України також розповів присутнім про українця Василя Сліпака, який був солістом Паризької національної опери і загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії.

«Цей чоловік мав божественний голос. Його називали одним з найкращих баритонів і контратенорів світу. Його голос звучав у Карнегі-холі в Нью-Йорку, у соборі Нотр-Дам, лондонському Ковент-Гардені та Гранд-опера в Парижі. Кожен з вас міг би особисто почути його неймовірний спів. Але, на жаль, є річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона має – зараз я вам покажу (Президент демонструє присутнім кулю. – Ред.) – ось такий вигляд: 12,7 міліметра, які не просто зупинили його кар’єру – вони зупинили його життя. До речі, ось це коштує 10 доларів. І, на жаль, сьогодні на нашій планеті це і є вартість людського життя», – констатував Володимир Зеленський, додавши, що «таких історій – тисячі, таких куль – мільйони».

Офіційне інтернет-представництво Президента України

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk