• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів першу селекторну нараду з регіонами

Організували нараду, щоб отримати зворотній зв’язок від областей. Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук разом із міністрами обговорили на селекторі з представниками облдержадміністрацій п’ять питань. Полтавщину на нараді представляли т.в.о голови Полтавської ОДА Олег Пругло, заступник голови облдержадміністрації Микола Білокінь, очільники структурних підрозділів облдержадміністрації.

«По-перше, хочу анонсувати проведення масштабного заходу – Міжнародного інвестиційного форуму 29 жовтня в Маріуполі, – повідомив Олексій Гончарук. – Участь у форумі вже підтвердили працівники Світового банку, ЄБРР та інших масштабних організацій. Це унікальний майданчик, щоб заявити про себе. Тому даю завдання кожному регіону за тиждень подати по 2-3 проєкти, які можна проінвестувати. Не хочу обмежувати вас у тематиці, це може бути освіта, медицина, енергозбереження. Основне, щоб ваші ідеї змогли зацікавити великого інвестора».

Також Прем’єр-міністр України запропонував регіонам внести свій вклад у реформу децентралізації. І теж за тиждень подати пропозиції до Кабміну щодо функцій теперішніх РДА. «За півроку Україна буде повністю охоплена ОТГ, тому в мене до вас прохання скласти перелік функцій районних адміністрацій: які взагалі не потрібні, які можна передати в розпорядження ОТГ, які на Київ чи область. Створіть короткий документ, де чітко пропишіть пропозиції. Ми складемо рейтинг функцій і вирішимо, що з ними робити. І не забувайте, якщо є функція, то треба й продумати звідки брати ресурси на її виконання (фінансування). Адже бюджет – це гроші наших громадян. Непотрібні моніторинги, звіти, документи – визначайте самі, що важливо, а що ні».

Найбільше обговорення регіонів викликало нагальне питання – опалювальний сезон 2019/20. Фахівці з областей запитували про реструктуризацію боргів за електроенергію, розрахунки за газ великих ТЕЦ та багато іншого. Олег Пругло повідомив, що комунальні підприємства області мають 300 мільйонів невідшкодованої різниці в тарифах, яка з’явилася ще в 2016 році.

«Цього разу знову не включили ці суми до бюджету країни, а для обласного такі кошти непосильні», – додав Олег Пругло.

«Дійсно, до бюджету України не подано пропозицію на 3,6 мільярда гривень на компенсацію різниці в тарифах по різних областях, – відповіла Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак. – Річ у тім, що показники бюджету на 2020 рік були сформовані до приходу нового уряду. Якщо з’являться додаткові джерела фінансування, ми просимо включити ці суми до головного фінансового документа. Вже подані пропозиції на розгляд бюджетного комітету, комітету регіонального розвитку та ПЕК».

Не оминули на селекторній нараді тему земельної реформи. Олексій Гончарук повідомив, що з жовтня уряд починає презентувати земельну реформу, і закликав регіони поширювати інформаційні матеріали та проводити роз’яснювальну роботу серед населення.

«У багатьох областях люди не до кінця розуміють суть реформи, десь є напруга, хтось вводить в оману народ. Сигналізуйте про це, нам потрібен зворотній зв’язок», – сказав Олексій Гончарук.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомив про два основні аспекти земельної реформи. За його словами, держава не продає землю, а передає її громадам. По-друге, власники паїв нарешті отримають можливість продавати свої ділянки.

Судячи з низки питань, які задали урядовцям голови облдержадміністрацій, Олексій Гончарук запропонував проводити селекторні наради частіше. Зокрема, наступну присвятять питанням готовності об’єктів ЖКГ до опалювального сезону.

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
УВАГА! Конкурс на здобуття Українсько-єврейської літературної Премії «Зустріч-2024»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk