• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Сергій Марчишинець запросив усіх охочих приєднатися до тижня безпеки дорожнього руху на Полтавщині

Про події, які відбудуться у межах обласного тижня безпеки дорожнього руху, розповів на тематичній пресконференції в ОКІА «Новини Полтавщини» начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Марчишинець.

«Тиждень безпеки дорожнього руху в Полтавській області відбудеться з 7 по 12 жовтня й об’єднає низку заходів. Це флешмоби, круглі столи, які організовують освітні заклади та громадські організації. Також єдиний обласний урок, присвячений безпеці дорожнього руху проведуть для учнів і студентів. Відбудуться екскурсії для дітей до управлінь патрульної поліції Полтави й Кременчука, показ відеороликів. Поліцейські організують акцію «Відповідальний пішохід», яка полягає в нанесенні попереджувальних написів перед пішохідними переходами. Ще одна цікава подія – показ вистави «Варварині хитрощі» 10 жовтня у Полтавському академічному обласному театрі ляльок для молодших дітей зі шкіл-інтернатів області. Ми коли шукали, якою ігровою формою зацікавити дітей, з’ясувалося, що в театрі є вистава, присвячена саме безпеці дорожнього руху. Для дітлахів вона буде і цікавою, і корисною», – розповів Сергій Марчишинець.

Масштабна подія відбудеться 8 жовтня: на території «Аеропорту Полтава» працюватиме Регіональний форум з безпеки дорожнього руху. Участь у ньому візьмуть керівництво області, фахівці Міністерства інфраструктури України, Міністерства охорони здоров’я України, GIZ, структурних підрозділів облдержадміністрації, експерти з проведення реформ, з публічної безпеки, представники громадських організацій. Реєстрація учасників триває. Дискусії проведуть за трьома секціями, зокрема, говоритимуть про розвиток безпеки дорожнього руху в регіоні, галузеві особливості реалізації відповідних заходів та інновації як чинник модернізації безпеки дорожнього руху. На початку заходу нагородять переможців конкурсу дитячих робіт «Безпека дорожнього руху очима дітей».

«Управління інфраструктури і Департамент освіти і науки облдержадміністрації запровадили конкурс дитячих робіт «Безпека дорожнього руху очима дітей». Перший його етап завершився. Другий відбудеться у п’ятницю. Досить багато дітей відгукнулися. Усі діти, при тому різного віку, переймаються цим питанням. Їхні роботи дуже проникливі й змістовні», – зазначив Сергій Марчишинець.

Він розповів про просвітницькі заходи, які з початку року проводять фахівці управління інфраструктури облдержадміністрації спільно з інспекторами патрульної поліції області.

«У 9 районах області – Лохвицькому, Миргородському, Великобагачанському, Глобинському, Оржицьому, Кобеляцькому, Новосанжарському, Решетилівському і Машівському – спільно з партнерами проводимо просвітницькі заходи. Охоплено 45 навчальних закладів і близько 11600 дітей. Ми роздавали дітям флікери і браслети, які відбивають світло. До слова, Полтавщина – одна з кількох областей, що розпочала до впровадження відповідної ініціативи на всеукраїнському рівні виготовлення світловідбивних матеріалів та їх розповсюдження, – розповів Сергій Марчишинець. – Коли ми роздавали флікери, то порівнювали їх із технічними засобами, які використовують велосипедисти, і з’ясували, що у флікерів відстань світловідбивання набагато більша. Формат брелоків дуже зручний. Основне наше завдання – досягнути масовості використання світловідбивних речей. Кожен елемент впливає на попередження ДТП. Це мінімум затрат і максимум ефективності. Відповідну роботу опродовжуватимемо і в межах обласного Тижня безпеки дорожнього руху. 7 жовтня проведемо навчально-виховні лекції в у Михайлівському навчально-реабілітаційному центрі, Диканському НВК імені М.В. Гоголя, Диканській ЗОШ І-ІІІ ступенів. У перспективі – просвітницькі заходи в Козельщинському, Кобеляцькому, Кременчуцьких районах».

Перелік заходів планують розширювати.

«Ми провели селекторну нараду з районами й об’єднаними територіальними громадами. Звернулися до них із проханням провести відповідну роботу, акцентувати увагу на проблематиці, проаналізувати, промоніторити ситуацію з напрацюванням конкретних кроків, заходів для вирішення питання зниження показників ДТП», – додав Сергій Марчишинець.

Завершиться тиждень безпеки дорожнього руху в Полтаві, на Театральній площі. Там 12 жовтня із 16.00 по 18.00 проведуть танцювальний флешмоб «Засвітись!». До нього долучаться більше 120 дітей.

Із переліком заходів у межах тижня безпеки дорожнього руху на Полтавщині можна ознайомитися на сайті управління інфраструктури облдержадміністрації

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk