Previous Next

«Тато, збережи своє життя для мене» – полтавські школярі намалювали звернення до учасників дорожнього руху

Надрукувати

На конкурс малюнків, організований Управлінням інфраструктури Полтавської облдержадміністрації на тему безпеки дорожнього руху, надійшло більше 150 робіт. Діти від 6 до 17 років із усіх районів області яскраво відобразили, що вони вкладають у поняття «безпека на дорозі».

Членів журі вразили не лише художні навики учасників конкурсу, а й посил, який намагались донести дорослим юні художники. «Тато, збережи своє життя для мене» – так підписав свій малюнок простим олівцем полтавський школяр. Інші підписи: «не лови ґав на дорозі», «згубні звички не бери в дорогу» чи «кожна секунда вирішує долю».

«Дуже важко було обирати переможців із такої кількості душевних робіт.  Коли діти дають посил як діяти в тій чи іншій ситуації, дорослі на це досить емоційно реагують і роблять висновки, – говорить начальник Управління інфраструктури облдержадміністрації Сергій Марчишинець, переглядаючи роботи. – У кожній із трьох номінацій будуть свої переможці, але призи отримають всі учасники і всі роботи будуть представлені на виставці».

Серед членів журі конкурсу – представники Департаменту освіти та науки, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю й Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації. Кращих обирали у вікових категоріях: 6-9 років, 10-13 та 14-17 років. Малюнки, представлені в техніці живопис та графіка, оцінювали окремо.

Авторів 18 малюнків для вручення нагород запросять на Регіональний форум із безпеки дорожнього руху, що пройде 8 жовтня в аеропорту «Полтава». Крім грамот, рюкзаків зі світловідбиваючими елементами та солодощів, їх відвезуть на екскурсію до Музею дальньої авіації в Полтаві. Адже юні художники у свої роботах показали, що транспорт для них – це не лише автомобілі, велосипеди, а й поїзди, кораблі та літаки.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко, отримавши задоволення від перегляду малюнків, вирішила відібрати одну роботу і зробити її біл-бордом. Можливо, дитяче попередження чи звернення до водія на дорозі врятує чиєсь життя.