Previous Next

Стартував конкурс проєктів громадських організацій, які отримають цього року грантову підтримку з обласного бюджету

Надрукувати

У Полтавській облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу реалізації програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році.

Ініціативам, які стануть переможцями, нададуть фінансову підтримку за рахунок коштів обласного бюджету. Загальна сума на реалізацію проєктів на 2020 рік передбачена в сумі 300 тисяч гривень. Орієнтовний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів однієї програми (проєкту, заходу) – до 70,0 тис. грн.

«Ми закладаємо проєкт бюджету на наступний рік. Громадські організації мають подати нам свої пропозиції. Вони повинні бути різноплановими. Це й культурно-мистецькі ініціативи, туристичні напрямки, підтримка творчо обдарованих дітей та молоді тощо. Ми повинні знати, з якими фінансовими пропозиціями звертатися до депутатського корпусу. Головне, щоб проєкти, які подаватимуть, були цілісні та завершені. Важливо не просто його написати, а й реалізувати», – сказала директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Валентина Вождаєнко.

Проєкти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на утвердження патріотизму, духовності, моральності, загальнолюдських цінностей, формування національної свідомості, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, гордості за минуле і сучасне та поваги до державної символіки,  підтримка творчо обдарованих дітей та молоді, відродження, збереження, розвиток та популяризація нематеріальної культурної спадщини, популяризація народних традицій та духовності,  підтримка актуальних тенденцій сучасного мистецтва,  розвиток туристичної привабливості Полтавщини,  збереження рухомої та нерухомої культурної спадщини,  підтримка мови, культури, традицій національних меншин області.

Як зазначила Валентина Вождаєнко, конкурс проводять у три етапи. На першому члени конкурсної комісії індивідуально оцінюють пропозиції за такими критеріями: відповідність запланованих заходів пріоритетним завданням, визначеним організатором конкурсу, та загальнодержавним і місцевим програмам і загальнодержавному або відповідному адміністративно-територіальному рівню виконання проєкту. На другому етапі конкурсанти захищають свої проєкти, на третьому журі обирає переможця.

Конкурсні пропозиції приймають відсьогодні щоденно, крім вихідних та святкових днів, з 09-00 до 12.00 та з 13.00 до 16-00, за адресою: м.Полтава, вул.Соборності, 45, каб. 307.