До Дня захисника України кожен член сім’ї загиблих (померлих) учасників АТО отримає щорічну разову грошову допомогу

Надрукувати

Із метою підвищення рівня соціального захисту населення та надання додаткових соціальних гарантій в області з 2006 року реалізується «Обласна Комплексна програма соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки». На її виконання в поточному році передбачено 37,7 млн грн, що на 22,5 % більше порівняно з 2018-им.

Основним напрямком програми є охоплення додатковими соціальними гарантіями учасників АТО/ООС та соціальна підтримка членів сімей загиблих учасників АТО/ООС.

Щороку, до Дня захисника України, на виконання «Обласної Комплексної програми соціального захисту і соціального забезпечення населення області на 2013-2020 роки» запроваджено виплату одноразової допомоги членам сімей загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил. На 2019 рік розмір допомоги складає 2500 грн. У першій декаді жовтня отримають її в Полтавській області 374 особи, яким встановлено відповідний статус.

Соціальною підтримкою через обласну програму охоплені також діти загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил. Вже більше двох років щомісячно, крім передбачених державних виплат, вони одержують обласну соціальну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму. Нині вона становить 1936 грн і виплачується 88 дітям. За поданням Департаменту соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації у вересні 2019 року до обласної Комплексної програми внесено зміни, які передбачають охоплення щомісячною обласною соціальною допомогою також і студентів навчальних закладів, які здобувають освіту за денною формою навчання віком до 23 років.

Крім того, за кошти обласної Комплексної програми передбачено оздоровлення членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС у санаторіях області. На вказані цілі з обласного бюджету в поточному році спрямовано 4500 млн грн.

Департамент соціального захисту населення

Полтавської обласної державної адміністрації