Previous Next

У Полтаві до Дня захисника України нагородили військових та волонтерів

Надрукувати

У Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя привітали військових і волонтерів із нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва, які відзначають 14 жовтня.

Урочистості розпочалися з виступів акторів театру імені М.В.Гоголя та пісенно-танцювального ансамблю «Полтава» обласної філармонії. Корзини квітів поклали до памятних знаків Героям Небесної Сотні та учасникам АТО. Всіх полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

Із вітальним словом до присутніх у залі військовослужбовців, учасників АТО/ООС, волонтерів звернулись т.в.о. голови Полтавської ОДА Олег Пругло, заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко та секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота. Олег Пругло наголосив на тому, що День захисника України стосується не лише військових, а й тих, хто захищає нашу державу й на мирній території.

Це свято не тільки для військових. А й для ветеранів, і людей, які пройшли Другу світову війну, тих, хто зараз захищає Україну, для мам полеглих захисників, мам бійців, які продовжують боротися за Україну, для тих, хто працює на ідеологічному фронті, науковців, які зберігають нашу мову. Всі вони — захисники України. Кожен вносить свій вклад — волонтери, підприємці, медики, вчителі. Бажаю усім миру, безумовно, щоб у кожній родині були злагода і добробут», – зазначив Олег Пругло.

«Насамперед ми говоримо про тих, хто зі зброєю в руках захищає Україну. Нині ми всі причетні до того, щоб здобути перемогу над споконвічним українським ворогом. Ми повинні отримати перемогу, яка закінчиться парадом українських військ на вулиці Бандери в Донецьку, футбольним матчем національної збірної України на «Донбас-Арені». Зрештою, особистою перемогою, щоб я повернувся в улюблену Керч, де десятки років займався археологією, і зміг так само, як 6 років тому, поставити поряд із наметом два стяги — синьо-жовтий і червоно-чорний, а о 6-й ранку з хлопцями заспівати Гімн України. Тільки тоді ми здобудемо перемогу, яка нас застрахує від того, щоб наші діти й онуки ніколи не знали слово «війна», – запевнив Анатолій Ханко.

«Лише позиція щодо встановлення Україною контролю над кордонами дасть можливість зрозуміти, що Донецьк і Луганськ — це Україна, що Крим — це також Україна. Дякую всім захисникам, які допомагають в тилу, бійцям, які на передовій, окремо дякую волонтерам, які у 2014-2015 роках на собі витягнули українську армію», – зазначив Олександр Шамота. Грамотами, нагородами та почесними відзнаками нагородили військових, учасників АТО та волонтерів. Зокрема, засновника ГО “Полтавський батальйон небайдужих” Наталію Гранчак, представника та координатора ГО “Команда небайдужих” Наталію Святцеву.