• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Актуальні питання при наданні житлових субсидій

Кому необхідно подати нову заяву та декларацію для призначення житлової субсидій на опалювальний період 2019/20рр?

Відповідно до норм чинного законодавства для окремих категорій одержувачів субсидії розрахунок житлової субсидії на наступний термін здійснюється виключно після подання нових заяв і декларацій.

Зокрема, це:

  • сім’ї, яким субсидія призначалась за рішенням комісії на фактично проживаючих зареєстрованих осіб;
  • орендарі житла та внутрішньо переміщені особи;
  • сім’ї, яким субсидія призначалась за рішенням комісії де є особи працездатного віку, в яких відсутні доходи або дохід менший за мінімальну заробітну плату та/або ними чи за них не сплачено єдиний соціальний внесок.

Якщо з травня поточного року зазначені категорії одержувачів субсидій не звернулися до управлінь соцзахисту, то для призначення субсидії на опалювальний період необхідно звернутись до 15 грудня (тобто не пізніше, ніж за 2 місяці з початку опалювального сезону, за винятком окремих життєвих ситуацій). У такому разі житлова субсидія буде призначена з початку опалювального періоду, тобто з 16 жовтня.

Звертаємо увагу. Якщо таким сім’ям вже призначено субсидію на неопалювальний період 2019 р., повторно подавати заяву не потрібно, з жовтня поточного року розмір субсидії буде розрахована автоматично.

Отримувачам субсидій, яким субсидію було перепризначено за підсумками попереднього опалювального сезону в травні 2019 року – субсидія з жовтня 2019 року буде перерахована автоматично.

Чи необхідно зазначати відомості про чоловіка та його доходи, якщо він зареєстрований за іншою адресою при зверненні за призначенням субсидії?

Так, є чимало сімей, в яких подружжя зареєстровано за різними адресами.

Однак, слід зазначити, що відповідно до законодавства при призначенні субсидії враховуються доходи не лише зареєстрованих у домогосподарстві осіб, а і членів їх сім’ї незалежно від місця їх реєстрації (проживання).

Згідно з Сімейним кодексом України (стаття 3) подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина та чоловік у зв'язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно. Дитина належить до сім'ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.

Тому при зверненні за призначенням субсидії необхідно декларувати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані (проживають) за іншими адресами.

Якщо у власності є транспортний засіб (автомобіль чи причеп) чи призначається житлова субсидія?

Житлова субсидія не призначається (зокрема, на наступний період), якщо будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї особи зі складу домогосподарства має у своєму володінні транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда).

Однак житлову субсидію може бути призначено за рішенням комісії з урахуванням конкретних обставин, що склались. Для цього необхідно обов’язково зазначити транспортний засіб (автомобіль чи причеп) у декларації та звернутись за призначенням субсидії для розгляду на комісії, створеній при райдержадміністрації чи міськвиконкомі.

Департамент соціального захисту населення

Полтавської обласної державної адміністрації

Image

Анонси

Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
Стартує Всеукраїнський проєкт збору книжок «Вільні читають українською!»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk