Previous Next

В облдержадміністрації відбулось засідання робочої групи щодо будівництва сміттєпереробного завод

Надрукувати

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін і заступник голови облдержадміністрації Євген Греков провели засідання робочої групи щодо будівництва сміттєпереробного заводу на території Полтавщини.

Розглянули кілька варіантів розташування майбутнього підприємства переробної промисловості з утилізації та рециклювання органічних твердих побутових і промислових відходів неподалік від Полтави.

«Це установче засідання. Вітаються пропозиції від кожного з учасників робочої групи. У нас одне спільне завдання – визначитися з місцем. Одна з потенційних ділянок, яку ми оглядали, – на території очисних споруд «Полтававодоканалу» поблизу обласного центра. Потрібно з’ясувати, наскільки вона відповідає технічним вимогам для розміщення заводу», – сказав Євген Греков.

Дмитро Лунін розповів, що одним варіантом не обмежуються, розглядають й альтернативні. Днями планують оглянути ще одну територію неподалік від Полтави.

«Виїдемо на місце, подивимося. Потрібно визначитися з логістикою», – зазначив Дмитро Лунін.

Перший заступник голови ОДА додав, що у перспективі завод може бути одним із об’єктів, поданих від області на співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку. 

Дмитро Лунін та Євген Греков дали профільним структурним підрозділам облдержадміністрації кілька доручень. Зокрема, Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлового-комунального господарства ОДА – опрацювати й надати інформацію по територіях, які розглядають як перспективні для будівництва: прорахувати під’їзди до ділянок, визначити, чи достатньо площі для будівництва заводів. Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА – визначити шляхи залучення фінансування по проєкту. Юридичному департаменту ОДА – опрацювати профільні нормативно-правові акти, визначитися, чи потребують вони внесення змін.